ŠEF SDP-A

Grbin se ispričao biračima zbog izbornog debakla u Zagrebu, kaže da o pobuni u stranci ne razmišlja

Što se tiče Zagreba, kaže, rezultat je njegova odgovornost jer je on predložio Klisovića za kandidata
 Boris Kovacev/Cropix

Šef SDP-a Peđa Grbin u Dnevniku Nove TV komentirao je rezultate SDP-a na lokalnim izborima.

Na početku je osudio prijetnju koju je primio nezavisni kandidat za gradonačelnika Karlovca Davor Petračić, kojeg podupire SDP.

- Strašno je što se dogodilo g. Petračiću u Karlovcu. U izbornoj noći nisam govorio samo o tome da ćemo se mijenjati, nego i o tome da će u drugom krugu kampanja biti korektna, da će biti na nivou. Ova prijetnja, ovaj metak... Očekujem od institucija, prije svega policije, da će ovo istražiti. A što se tiče ovoga u izbornoj noći, da, moramo se mijenjati, te promjene u SDP-u su već počele, no niti jedna promjena ne dolazi preko noći - kazao je.

Naglasio je da je Joško Klisović u utrci za Zagreb bio njegov izbor te kazao kako su promjene u Zagrebu bile nužne.

- Iskoristit ću ovu priliku da se ispričam Zagrepčankama i Zagrepčanima, ali prije svega članicama i članovima SDP-a, što smo dopustili da niz godina ne slušamo birače, ovo je poraz prije svega takve politike. SDP je shvatio poruku i SDP će se mijenjati, a prije svega će se mijenjati tako što će slušati birače i njihove poruke, nudit će poruke i projekte koji će gurati da se Hrvatska i Zagreb mijenjaju - kazao je Grbin.

Istaknuo je kako su ovi izbori pokazali da je SDP najjača stranka na ljevici.

- SDP je dobio najviše glasova na ljevici, SDP je primjerice u prvom krugu osvojio jedan grad više nego prije četiri godine, za razliku od HDZ-a koji je osvojio tri grada manje. SDP u sebi još uvijek ima snage - kazao je.

Odbacio je navode da se snaga SDP-a mjeri preko Zagreba.

- Ne, mi se mjerimo preko čitave Hrvatske, ali i prema rezultatu u Zagrebu, Rijeci, Karlovcu - kazao je Grbin.

Što se tiče Zagreba, kaže, rezultat je njegova odgovornost jer je on predložio Klisovića za kandidata.

- Preuzeo sam odgovornost na sebe jer sam vidio da je SDP u Zagrebu otišao u krivom smjeru. Kolega Kolar je davno rekao da su stvari u Zagrebu krenule u krivo, ako nešto ne funkcionira jedan dan, to možeš u dva dana promijeniti, ali ako nešto ne funkcionira godinama, onda to treba mijenjati godinama - kazao je u Dnevniku Nove TV.

Kazao je kako o pobuni u stranci ne razmišlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:05