PREDSJEDNIK SDP-A

Grbin u Varaždinskoj županiji očekuje bolje rezultate na idućim lokalnim izborima: ‘Sve smo jači!‘

Uvjeren je kako će u idućem razdoblju uspjeti riješiti probleme koji su se u Varaždinu nakupljali desetljećima

Peđa Grbin

 Damjan Tadic/Cropix

SDP je sve jača stranka u Varaždinskoj županiji, ocijenio je na konstiturajućoj sjednici Županijskog odbora u Varaždinu u utorak navečer predsjednik te stranke Peđa Grbin koji na sljedećim lokalnim izborima očekuje "da će dobiti povjerenje birača u puno više gradova i općina."

Grbin je na konstituirajućoj sjednici ŽO SDP-a u Varaždinu, koja je održana nakon unutarstranačkih izbora, rekao da su kvalitetni čelni ljudi te organizacije zalog i argument da će tako i biti za 3,5 godine, odnosno na sljedećim lokalnim izborima.

Mišljenja je kako SDP Varaždinske županije ima veliku odgovornost koja je u ovom trenutku dvojaka. "S jedne strane u onim sredinama gdje smo osvojili vlast, Varaždinu, Maruševcu, Petrijancu treba opravdati povjerenje dobiveno od građana i pokazati kako se u tim sredinama može upravljati na najbolji mogući način. S druge strane u onim sredinama gdje još uvijek to povjerenje nismo dobili treba se pripremiti za sljedeće izbore, nuditi konkretne prijedloge i rješenja", naglasio je Grbin.

Ocijenio je da je SDP od preuzimanja časne odgovornosti upravljanja Varaždinom dokazao kako se može i mora bolje. Po njegovim riječima SDP-ov gradonačelnik Neven Bosilj postavio je temelje koji se od Varaždina i očekuju - da bude grad predvodnik.

"Bit će to prvi grad u Hrvatskoj koji će osigurati higijenske potrepštine i tako stati na kraj menstrualnom siromaštvu. Također, Varaždin je prvi u Hrvatskoj uspio sustavno riješiti pitanje produženog boravka u školama, u manje u šest mjeseci pokazao je kako proračun mora biti transparentan i kako građani ovoga grada mogu pratiti gdje ide svaka njihova kuna – dodao je predsjednik stranke zadovoljan napravljenim u pola godine.

Uvjeren je kako će u idućem razdoblju uspjeti riješiti probleme koji su se u Varaždinu nakupljali desetljećima.

Da dobiveno povjerenje birača obvezuje mišljenja je i saborska zastupnica te novoizabrana predsjednica Županijske organizacije Barbara Antolić Vupora.

Ona je istaknula da osvojena izvršna vlast u dvije velike općine i gradu Varaždinu zadužuje SDP da opravda to povjerenje.

"U donošenju proračuna u Varaždinu, Petrijancu i Maruševcu posebno se pazilo da sve generacije i osjetljive skupine dobiju svoj dio proračunskih novaca te da rješavamo i komunalne projekte koji će značiti puno veći napredak i skok u razvoju cijelog kraja", rekla je Antolić Vupora. Dodala j kako će ona posebnu pozornost obratiti na umirovljenike i mlade koji su teško pogođeni covid krizom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:53