BIZARAN VIDEO

Grbin za jednu SDP-ovku rekao da bi bila bolja ministrica od Grlić-Radmana: ‘Nije mi to kompliment‘

U razgovoru s Biljanom Borzan uvidjeli smo da se nije uvrijedila

Gordan Grlić Radman

 Antonio Balic/Cropix

"Misli li itko da bi Biljana Borzan bila lošija ministrica vanjskih poslova od Gordana Grlića Radmana!? I vi i ja znamo da je odgovor ne", u dahu je izgovorio predsjednik SDP-a, Peđa Grbin u još jednome predizbornom spotu iz serijala Dostojanstvo. Riječ je o SDP-ovim političkim porukama koje stranka objavljuje na društvenim mrežama, a započele su s citatom buduće umirovljenice: "Za dvije godine ću u mirovinu i jako se bojim te mirovine jer neću imati za život. Bolje je štrik oko vrata nego se mučiti".

SDP je sa "štrikom oko vrata" privukao pažnju, a je teško reći je li biračima prenio poruku jer, ako i jeste, ankete o preferencijama birača to nisu pokazale.

Spot u kojem predsjednik SDP-a spominje europarlamentarku Biljanu Borzan trebao bi biti poruka kako SDP ima najjači tim, ljude koji Hrvatsku mogu povesti naprijed. Ako netko u to sumnja Grbin pita: Mislite li da bi netko mogao biti bolji ministar od Borisa Lalovca, te odmah u nastavku lansira novo pitanje: Misli li tko da bi Biljana Borzan bila lošija ministrica vanjskih poslova od Grlić Radmana?

Ove njegove rečenice zvuče kao da je izgovorio kako je Lalovac najbolji kadar koji SDP ima, a nije ni Borzan za odbaciti.

Na pitanje što je točno želio reći ovakvom formulacijom Grbin je kroz smijeh rekao da nitko ne bi bio lošiji od Grlić Radmana, a na primjedbu da SDP-ovoj europarlamentarki to nije kompliment ozbiljno je odgovorio kako je to "primjer iz kojeg se najjasnije vidi da SDP ima ljude koji drugi dan mogu preuzeti vođenje važnih resora, a da sustav ne pati. Dapače, da doživi promjene na bolje".

U razgovoru s Biljanom Borzan uvidjeli smo da se nije uvrijedila, a na pitanje je li to najava da bi, u slučaju da SDP nakon izbora formira vladu, ušla u izvršnu vlast odgovara kako "kad si u politici, u raznim si kombinacijama i tko zna što budućnost nosi".

Govoreći o spotu kazala je kako je "umrla od smijeha jer doista, tko ne bi bio bolji ministar vanjskih poslova od Grlić Radmana".

Ipak, priznaje da joj Grbinova formulacija nije kompliment, ali je sigurna kako nije ništa loše mislio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 09:59