MIŠLJENJE MINISTRA

Grlić Radman komentirao Milanovićeve izjave: ‘Siguran sam da premijer ne krši zakon‘

Milanović je optužio premijera Plenkovića da krši zakon jer ne dopušta sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost
 Tomislav Kristo/Cropix

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman poručio je u srijedu kako je siguran da premijer Andrej Plenković ne krši zakon.

"Predsjednik Vlade ne krši zakon. Siguran sam da ne krši", rekao je kratko Radman u izjavi novinarima uoči užeg kabineta Vlade komentirajući današnju izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića.

Milanović je optužio premijera Plenkovića da krši zakon jer ne dopušta sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost i pritom sustavno maltretira svoje suradnike i tjera ih na nezakonite radnje.

Milanović je pred novinarima nakon obilježavanja Dana Grada Koprivnice odbacio tezu da je "tvrda kohabitacija" između njega i premijera Plenkovića razlog nesazivanja Vijeća za nacionalnu sigurnost.

"To nije razlog zašto se nije sastalo Vijeće. Razlog je to što on to izbjegava, ne dopušta, a to se zove kršenje dužnosti", komentirao je.

"Mi dajemo nalog Koordinaciji. To piše u zakonu, to je zakon od 15 članaka gdje je jasno naznačeno da Koordinacija radi ono što Vijeće kaže. Premijer krši zakon. Maltretira svoje suradnike i tjera na nezakonite radnje. To radi sustavno cijelo vrijeme", ustvrdio je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 19:37