ŠEF DIPLOMACIJE

Grlić Radman na krunidbi predstavljao Hrvatsku: ‘Neka vladavina Charlesa III. nastavi dobre odnose s Hrvatskom‘

Uvjeren sam da će nastaviti održavati tradiciju britanske krune s dostojanstvom i predanošću, napisao je šef diplomacije

Gordan Grlić Radman.

 

 Damir Krajac/Cropix

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, predstavnik Hrvatske na krunidbi britanskog kralja Charlesa III., izrazio je nadu da će njegova vladavina biti ispunjena nastavkom dobrih odnosa s Hrvatskom.

Grlić Radman na Facebooku je napisao kako je mu je "osobita čast" predstavljati Hrvatsku na ceremoniji krunidbe.

"Uvjeren sam da će nastaviti održavati tradiciju britanske krune s dostojanstvom i predanošću. Neka njegova vladavina bude ispunjena uspjehom i nastavkom dobrih odnosa s Hrvatskom i hrvatskim narodom", napisao je šef diplomacije.

On u objavi spominje i činjenicu da je šukundjed kralja Charlesa III. bio Franz von Teck koji je rođen u Osijeku 1837. godine.

Ministar piše kako je Osijek, koji je Charles III. posjetio 2016. s Camillom, na njega ostavio "toliko duboki dojam da su upravo fotografiju snimljenu za vrijeme njihova posjeta odabrali za božićnu čestitku".

Grlić Radman predstavlja Hrvatsku na krunidbi jer je predsjednik Zoran Milanović odustao zbog kvara na službenom zrakoplovu.

"Kako bi Hrvatska bila zastupljena na tom svečanom događaju, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman uputit će se danas u London redovnim komercijalnim letom", rečeno je ranije Hini iz vlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:05