I DALJE GLASAJTE

Grlić Radman premoćno vodi u anketi ‘koga nipošto ne želite u novoj vladi‘, iza njega je Beroš, pogledajte ostale

Unutar vladajuće stranke upravo se odvija ogorčena borba za popunjavanje top-pozicija u novoj administraciji

Gordan Grlić Radman

 Goran Mehkek/Cropix

Osim borbe između premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Republike Zorana Milanovića za sastavljanje nove parlamentarne većine, ispod površine odvija se još jedna politička drama.

Kako se trenutačno čini da je najizgledniji ishod poslijeizbornih pregovora sastavljanje još jedne Vlade premijera Andreja Plenkovića i njegova HDZ-a, unutar vladajuće stranke upravo se odvija ogorčena borba za popunjavanje top-pozicija u novoj administraciji.

Naime, bez obzira na to tko će na kraju potpisati koalicijski sporazum s HDZ-om, već je jasno da će ta "usluga" biti plaćena s više od nekoliko mjesta u Vladi.

Drugim riječima, Plenković će morati odabrati koga je (sve) spreman žrtvovati za uspješno zaključenje poslijeizbornih pregovora o formiranju nove saborske većine i nove Vlade.

Dok u vrhu HDZ-a traju igre prijestolja, mi smo vas pitali tko od aktualnih ministara najmanje zaslužuje ostanak u Banskim dvorima.

Do 15:50 glasalo vas je 16.670, od čega je svatko odabrao tri ministra za koja bi htio da to više ne budu. Prvi je, uvjerljivo, Gordan Grlić Radman s 9574 glasa, slijedi ga Vili Beroš s 4723 glasa, a top 3 zatvara Nina Obuljen Koržinek s 4549 glasova.

Ispod možete i dalje glasati u anketi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:39