HLADNA FRONTA

Grmljavinsko nevrijeme pogodilo Istru: Zabilježeno 6500 udara munje, a pojavile se i tri pijavice!

Kiša je padala puno intenzivnije nego je to inače slučaj u Istri, premda je bilo nejednako raspoređena
Pijavice kod Brijuna
 Screenshot/Vanja Mihić/Istramet

Stanovnici Istre jutros su se budili uz nešto hladnije vrijeme nego što su to navikli ovog ljeta, piše Istramet.

Kiša je padala puno intenzivnije nego je to inače slučaj, premda je bilo nejednako raspoređena. Najviše je kiše do 12:30 palo na Rovinjštini, gdje je postaja na Paludu zabilježila 62mm kiše, dok je u samom Rovinju palo 26mm kiše.

Nešto obilnija kiša pala je u Poreštini, gdje je Lučka uprava izmjerila količinu padalina od 35m. Kod Brijuna su zabilježene čak tri pijavice, dok Istramet piše o čak 6500 udara munja u posljednja dva sata na području Istre.

Središnja Istra bilježi između 5 i 20mm padalina, koje će rasti u idućim satima kako će se hladnija fronta kretati prema istoku.

Osim toga, jug Istre zasad ne bilježi kišu, koju se u formi izoliranih pljuskova i neverina može očekivati u kasnijim satima s pomakom fronte.

Prema informacijama iz istarske policije, u posljednja dva sata na području Pule i okolice dogodilo se pet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Policija poziva vozače da prilagode brzinu stanju i uvjetima na cesti te da u slučaju gužve povećaju razmak u odnosu na vozila ispred sebe te da imaju strpljenja i budu tolerantni prema ostalim sudionicima u prometu. Ukoliko ne moraju, policija ih poziva da ne dolaze do grada odnosno da koriste alternativna prijevozna sredstva odnosno gradski prijevoz zbog velikih gužvi u samome središtu grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:13