ŽESTOKA RASPRAVA

Grmoja: ‘Imam dokaze da je Plenković zapovijedao DORH-u‘; HDZ: ‘U Grmoje su kratke noge‘

Imam određene dokumente koje sam proslijedio, kazao je Grmoja i objasnio da se s njima ‘ništa ne događa‘
Nikola Grmoja
 Damjan Tadic/Cropix

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja gostujući na N1 teško je optužio premijera Andreja Plenkovića tvrdnjom da zapovijeda DORH-u.

- Pozivam Hrvatski sabor da mi skine imunitet, a ja s ovog mjesta na vašoj televiziji tvrdim da je Andrej Plenković direktno zapovijedao ponašanjem i odlukama DORH-a. Za to imam dokaze. Neka me tuži i DORH, za klevetu i Andrej Plenković, spreman sam odgovarati, a svoje kolege u Saboru pozivam da mi skinu imunitet - kazao je Grmoja za N1.

Potom je precizirao:

- Imam određene dokumente koje sam proslijedio - rekao je i objasnio da se s njima "ništa ne događa", zbog čega, kako je rekao, "zato ovo i čini".

- Imam e-mail u kojem Loreta Bertović Kušen organizira prijevaru i moli da se, suprotno pravilniku Ministarstva vanjskih poslova, omogući da bude protupravno raspoređena, čime je omogućila sebi protupravnu korist - kazao je Grmoja.

Rekao je da je potom: "Plenković je rekao da takve predstavke ne vode ničemu.", i dodao kako je "istog dana DORH odbacio prijavu", ustvrdio je Grmoja.

Grmoja je komentirao i to što su predstavnici oporbenih klubova predstavili u Hrvatskome saboru prijedlog odluke o osnivanju saborskog istražnog povjerenstva koje bi trebalo utvrditi moguća ometanja i onemogućavanja neovisnih istraga i procesuiranja slučajeva korupcije ili druge nedopuštene utjecaje vlasti na njih.

- Skandalozno je da premijer na dan kada (zamjenica) državnog odvjetnica podnosi zahtjev za razrješenjem, jer je kod njenog supruga pronađeno 4,5 milijuna kuna, da on šalje poruku da je sve u redu s radom DORH-a, s radom institucija, porezne uprave, koja nikada nije istraživala nesrazmjer imovine Barišića - kazao je Grmoja.

U srijedu poslijepodne iz HDZ-a je sitgla i reakcija na Grmojine komentare. Na Facebook stranici te stranke napisano je sljedeće:

- U dolini Neretve poznata je izreka: „U Grmoje su kratke noge!“. Dobro je znan i izraz „grmojevština“, sinonim za lažne optužbe, bjesomučna lupetanja i osobne uvrede ispunjene govorom mržnje i gubitničkim frustracijama. Stoga metkovski gradonačelnik Dalibor Milan trlja ruke kada god prozbori Nikola Grmoja - mitraljezac s ćorcima.

Na još jedan Grmojin ćorak - da je Andrej Plenković tobože „zapovijedao DORH-om“ - kratko se osvrnuo naš Branko Bačić za N1 Televiziju.

- Pretpostavljam da se radi o frustraciji. Već sada je više nego jasno da je oporbeni prijedlog o osnutku saborskog istražnog povjerenstva, takav kakav jest, protuustavan i protuzakonit. Ovakav uradak ne bi prošao test ustavnosti ni na 1. godini Pravnog fakulteta.

Dodajmo da nabujale frustracije zacijelo leže i u činjenici da Most od 2017. naovamo hametice gubi sve izbore u Metkoviću, gradu u kojem je nastao. Dovoljno je reći „G“ od Grmoja - i to je već pola pobjede. A ima i još jedna poznata fraza, premda nije potekla iz doline Neretve: Lupa k'o Maksim po diviziji!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:37