RUGALA SE SOVA SJENICI

Grmoja napao Banožića zbog APN-ova kredita, a istu stvar napravio je i njegov šef Božo Petrov!

Rugala se sova sjenici - novu je kuću preko APN-a svojevremeno gradio i predsjednik Mosta

Lideri Mosta Nikola Grmoja i Božo Petrov

 Goran Mehkek/Cropix/Cropix

Informaciju kako je ministru obrane Mariju Banožiću preko Agencije za pravni promet i posredovanje nekretnina (APN) odobren kredit ukupne vrijednosti 100 tisuća eura za izgradnju nove kuće u Vinkovcima, te da APN-ova subvencija iznosi čak 25 tisuća eura, danas su komentirali mnogi opozicijski političari.

Među onima koji su se zgražali nad činjenicom da će Banožićeva novu kuća jednim dijelom biti izgrađena novcem poreznih obveznika bio je i saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja.

- Nije dobro kada netko na funkciji rješava stambeno pitanje, a pogotovo kada znamo da je Banožić već ranije imao rješeno stambeno pitanje. Kad gledamo što je Banožić napravio kao ministar, možemo reći da je u mandatu rješavao samo povećanje svog stambenog prostora - rekao je Grmoja.

Za ovu opasku Mostova zastupnika komotno se može reći - rugala se sova sjenici. Jer novu je kuću preko APN-a svojevremeno gradio i Grmojin kolega, predsjednik Mosta Božo Petrov.

Naime, u prosincu 2016. godine tadašnji predsjednik Sabora Božo Petrov javnost je uvjeravao kako nema ništa spornoga u činjenici da koristi subvenciju APN-a.

"Nakon što sam deset godina bio podstanar i liječnik, dakle ne samo političar, smatram da imam pravo izgraditi kuću za svoju obitelj", rekao je Petrov nakon što su mediji objavili da je srušio trošnu kuću koju je 2013. godine kupio za 20 tisuća eura kako bi izgradio novu.

Za izgradnju kuće Petrov je podignuo kredit od 900 tisuća kuna - 590 tisuća kuna iznosio je kredit komercijalne banke, a preostalih 310 tisuća kuna iznosila je subvencija APN-a.

- To je nešto što apsolutno svaki građanin može iskoristiti - rekao je tadašnji predsjednik Sabora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:49