ZAUZELI GOVORNICU

Grmoja o sinoćnoj drami u Saboru: ‘Oporba se ujedinila, isplanirali smo i daljnje korake‘

‘To što su određene stranke imale svoje probleme, ne znači da u Saboru nije bilo snažne i konstrutivne oporbe HDZ-u‘
Nikola Grmoja
 Damjan Tadic/Cropix

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja pojasnio je jutros za N1 sinoćnji potez ujedinjene oporbe, koja je u Saboru prekinula raspravu o namjeri vladajućih da za glavnog ravnatelja HRT-a postave Roberta Šveba.

'Postoji nekakav prag tolerancije oporbe i jasno je da se dulje vrijeme HDZ i koalicijski partneri ponašaju samovoljno. Oni su prekjučer odlučili maknuti važnu točku, a to je strategija borbe protiv korupcije, dan prije presude gdje je na Vrhovnom sudu potvrđena odgovornost HDZ-a za aferu Fimi media. Očito su imali neke informacije. To nije sve. Oni su na silu stavili točku imenovanja glavnog ravnatelja HRT-a. Svi znamo da je cjelokupan izbor Šveba na čelo HRT-a pun netransparentnosti, protuzakonit, protustatutaran i protuposlovnički, jer su ga na Odboru za medije išli progurati, a dvoje iz vladajuće većine nije bilo tu. Kako je rekla naša zastupnica Marija Selak Raspudić, deponirali su svoja tijela, iako ih nije bilo', rekao je Grmoja za N1.

Najavio je i daljnje poteze oporbe.

'Ja samo mogu reći, mnogi analitičari su posljednjih dana govorili da u Hrvatskoj nema oporbe, oporbe ima, to što su određene stranke imale svoje probleme, ne znači da cijelo vrijeme u Saboru nije bilo snažne i konstrutivne oporbe HDZ-u. Oporba se ujedinila, isplanirali smo daljnje korake. Učinit ćemo sve što možemo da to zaustavimo, takav čovjek ne može doći na čelo javnog servisa', rekao je Grmoja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 01:03