OPOZIV MINISTARA

Grmoja odgovorio na Plenkovićevu provokaciju: ‘Nije Andreja majka klela što se kockao, nego što se vadio‘

Iz Vlade su odbacili Mostov prijedlog za opoziv potpredsjednika Vlade i dvojice ministara

 Nikola Grmoja

 Goran Mehkek/Cropix

- Vlada Republike Hrvatske predlaže Hrvatskome saboru da odbije ovaj bespredmetni Prijedlog budući da je rekonstrukcija Vlade najavljena prije nego što su revni inicijatori ovog Prijedloga jedva uspjeli prikupiti Poslovnikom Hrvatskoga sabora zahtijevani broj potpisa. Kasno - piše u današnjem obrazloženju Vlade kojeg potpisuje premijer Andrej Plenković.

Riječ je, jasno, o odgovoru Vlade na Mostovu inicijativu - za koju su prikupili potrebnih 31 potpis saborskih zastupnika - koja je u saborsku proceduru ušla 4. travnja pod nazivom "Prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja potpredsjedniku Vlade Borisu Miloševiću, ministru rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipu Aladroviću, i ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću".

Plenkovićevo službeno očitovanje u kojem ironičnim opaskama odbija Mostov zahtjev da se opozovu potpredsjednik Vlade Milošević, te ministri Aladrović i Ćorić, komentirao je za Jutarnji list saborski zastupnik i potpredsjednik Mosta Nikola Grmoja: "Nije Andreja majka klela što se kockao, nego što se vadio".

- Plenković zaboravlja da smo mi inicijativu za smjenu vladinih dužnosnika najavili dok je on još govorio da se mi možemo nasaditi na trepavice, ali da on svakako neće smijeniti ni jednog ministra. Jedan mu je ministar završio u pritvoru uskoro nakon te izjave, a danas je zbog našeg zahtjeva morao priznati da su i Milošević, Ćorić i Aladrović bivši. Na naš zahtjev u kojem smo naveli samo ono za što USKOK i DORH terete njegove ministre nije mogao ništa odgovoriti, pa se išao vaditi na to da je najavio rekonstrukciju prije nego što smo mi skupili potpise. Ako se po Plenkoviću ne broje potezi - jer smo mi potpise skupili puno prije njegove rekonstrukcije, ako se po njemu broje najave - i tu smo ga preduhitrili. I to sa razlikom od nekoliko mjeseci. Kako ide ona: Nije Andreja majka klela što se kockao, nego što se vadio. S našim zahtjevom smo postigli to da nitko više u Hrvatskoj ne vjeruje u Plenkovićev spin da je rekonstrukcija plod njegove volje. Sad je i maloj djeci jasno da mu DORH i USKOK miču ministre i provode dekriminalizaciju Vlade i da će s odgodom od nekoliko dana morati smijeniti Miloševića, Ćorića i Aladrovića i tako udovoljiti našem zahtjevu - poručio je zastupnik Grmoja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:13