POLITIČKI TAJNIK MOSTA

GRMOJA OPTUŽIO PLENKOVIĆA DA ŠTITI KRIMINAL 'Već mi je neki dan sve bilo sumnjivo, državna tajnica ministrice Obuljen bacila je mobitel, vikala...'

 Denis Jerković / Hanza Media

Mostov Nikola Grmoja u subotu je ponovno komentirao novonastalu krizu vlasti, a ovaj put nije birao riječi o Mostovim sada već bivšim partnerima, prenosi N1.

- Sigurno da izglasavanjem nepovjerenja Zdravku Mariću pada i ova Vlada. Zapravo, ona je već pala, srušio ju je premijer kada je savjetima Šeksa, Gregorića i Božinovića odlučio štititi kimiral u Agrokoru. Ne da Dalić mora odstupiti, nego bi Plenković morao dati ostavku, ako u roku nekoliko dana ne pokaže koja je to većina. Neka izađe onda pred građane i kaže 'ja sam kriv za pad jer sam štitio kriminal u Agrokoru, rekao je Grmoja.

Tvrdi i da HDZ ne može smijeniti Božu Petrova kao predsjednika Sabora.

- Koristili su poslovničke mogućnosti, koristit ćemo ih i mi. Ako će štititi kriminal, neka budu sigurni da im najavljujemo rat. Svim kriminalcima i onima koji ih štite, oštro će Grmoja.

Dodaje da pregovora s SDP-om nema jer su HDZ i HNS sve već dogovorili. prenosi N1.

- HNS se priklonio HDZ-u i nikakve druge većine nema. Probat će nakon lokalnih izbora ući u vladajuću većinu. Sada bi im to bilo štetno. Ali to je plan koji je već odavno skovan. Vidjet ćemo koji se zastupnici neće pojaviti kada će se glasati o Mariću. Znat ćemo da je to ta ekipa koja pregovara HDZ-om - izjavio je.

Grmoji je sve bilo sumnjivo već neki dan kada je bio kod ministrice kulture Nine Obuljen na sastanku o zakonu o arhivima.

- Ona je rekla da ne može prihvatiti naše amandmane, izgubila je živce, bacila mobitel... Državna tajnica je vikala. Očito je i ona znala što će se dogoditi - rekao je Grmoja te obećao da će na lokalnim izborima sada izvući 'tešku artiljeriju'.

- Razmišljamo s Dobrovićem pojačati jaku listu u Zagrebu, a i da Petrov pomaže meni u županiji - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:13