PORUKE NA FACEBOOKU

Grmoja pokazao kakve je prijetnje primio: ‘Nećeš dugo, j**** ti mater fašističku‘

Ustvrdio je da mu se sada događa „haranga, jedan vid propagande“, bez da mu se pružilo priliku da ga se sasluša
Nikola Grmoja
 Cropix, Facebook

Mostov zastupnik Nikola Grmoja, koji se našao u središtu medijske pozornosti nakon najave antipedofilskog zakona kojim bi se uvele strože kazne za pedofile, ali i zaštitilo djecu od seksualnih sadržaja i LGBTIQ propagande, izjavio je u utorak kako je primio prijetnje smrću.

„Noćas nisam mogao zaspati do tri sata jer sam primio prijetnje smrću“, rekao je Grmoja novinarima u Hrvatskom saboru precizirajući da je prijetnje primio putem društvene mreže.

Naglasio je da ga te prijetnje „nisu toliko uznemirile“, već ga je uznemirila prijetnja smrću njegovu djetetu.

„Slika djeteta u mrtvačkom sanduku, i to da ću patiti kao Mišo Kovač (pjevač čiji je sin izgubio život sa 16 godina) i gledati svoje dijete u mrtvačkom sanduku. To me malo uznemirilo, nisam čovjek koji se boji, sama ta slika je potresna“, kazao je Grmoja.

image
Nikola Grmoja
Ronald Gorsic/Cropix

Najavio je da će tu prijetnju najvjerojatnije prijaviti policiji.

„Razmišljam o tome, konzultirat ću se, ali najvjerojatnije hoću. Da je prijetnja upućena meni ne bih, ali s obzirom da se radi o mom djetetu najvjerojatnije ću prijaviti“, rekao je.

O prijetnjama koje je dobio detaljno je izvijestio pratitelje na svom službenom Facebooku.

- Noćas sam u inbox na Facebooku primio prijetnje smrću upućene ne samo meni nego i mojoj obitelji! Uz salvu gnjusnih uvreda upućeno mi je nekoliko konkretnih i nedvosmislenih prijetnji, a najviše su me uznemirile one upućene mojoj obitelji.

Prvo poruka: “Jesi li spreman umrijet za svoja uvjerenja”, “Jesi li spreman gledat svoje najdraže kako leže u sanduku?” uz sliku djevojčice/djevojke, žene i starije žene u mrtvačkom sanduku kao i poruku “ Oj Nikola, neka neka, duboka te jama čeka” i mnoge druge prijetnje!

Da su prijetnje upućene samo meni ne bi to prijavljivao policiji ali ovako sam prisiljen. Ovo je posljedica medijske harange u kojoj mi nije bilo dopušteno da iznesem kritiku LGBTQ politika i propagande iako sam cijelo vrijeme pozivao na poštivanje svake ljudske osobe neovisno o uvjerenjima i seksualnoj orijentaciji.

image
Nikola Grmoja
Ronald Gorsic/Cropix

I sada molim i preklinjem sve koji me podupiru da na mržnju i uvrede nikad ne uzvraćamo mržnjom. Dopustimo drugima da slobodno iznose svoje stavove i uvjerenja, više se slušajmo a manje vrijeđamo. Imajmo poštovanja za svakog čovjeka.

Ova Hrvatska pripada svakom njenom građaninu, neovisno o vjeri, naciji i seksualnoj orijentaciji.

Neću dopustiti da se svaka kritika agresivnih LGBTQ udruga i njihovih politika prikazuje kao mržnja i isključivost. To je put u totalitarizam.

Branit ćemo naše vrijednosti, nećemo dopustiti da nam se nameću sulude ideje da biološke datosti i rod nisu povezani te da je rod društveni konstrukt. Naše vrijednosti ćemo braniti i nećemo se dati ustrašiti.

Kako bi se smirile tenzije namjeravam ne potencirati ovu temu do konačnog predstavljanja zakonskih rješenja koje planiram za jesen - napisao je Grmoja.

Ustvrdio je da mu se sada događa „haranga, jedan vid propagande“, bez da mu se pružilo priliku da ga se sasluša.

„Ovdje se radi o medijskoj harangi. Hvala svima koji su sudjelovali, hvala udruzi Zagreb Pride što me optužila iako nije pogledala mojih 20 statusa u zadnjih 10 dana na Facebooku, gdje pozivam one koji me podupiru da ne uzvraćaju uvredama na uvrede, da svakog čovjeka treba poštivati, hvala im za slike koje sam noćas dobio“, poručio je.

Mostov zastupnik, kojeg su neki mediji, političari i LGBTIQ udruge optužili za homofobni ispad i kopiranje totalitarne agende Viktora Orbana, naglasio je kako o pravima seksualnih manjina uopće nije govorio, niti je u istoj rečenici spomenuo osobe homoseksualnih sklonosti i pedofile.

Propaganda je jedno, a pravo nešto sasvim drugo, rekao je.

„Svatko u slobodnoj zemlji može hodati za svoja prava i ja s tim nemam nikakvih problema“, odgovorio je na upit je li Zagreb Pride za njega propaganda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. veljača 2023 18:40