IZGUBIO ŽIVCE

Grmoja se na presici o Vujnovcu žestoko posvađao s novinarima: ‘A vi ste s te televizije?! Svima je jasno zašto ste tu!‘

‘Ja ću rado dati intervju. Znam da vas kriminal ne zanima, vi ste zaštitnik kriminala‘, rekao je Mostovac novinaru televizije Z1

Nikola Grmoja na presici u Hrvatskom saboru

 Damjan Tadic/Cropix

Konferencija za medije na kojoj je saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja trebao iznijeti informacije o kaznenim djelima kojima je Fabris Peruško navodno oštetio Fortenovu u korist Pavla Vujnovca i omogućio mu da preuzme tu tvrtku pretvorila se u svađu Mostovca i okupljenih novinara.

Grmoja je tijekom konferencije ušao u raspravu s novinarom Z1 televizije, a zatim se dotaknuo optužbi novinara Marina Vlahovića.

- Ja pozdravljam sve oni koji su radili na istraživanju o hrvatskom gospodarstvu. Poslat ćemo medijima svu dokumentaciju, ovo je prvi puta da je ja vidim na jednom mjestu. Što se tiče krađe ideja, mi nismo konkurencija. On je novinar, ja sam političar. Nikada nije nijedna opcija ovakve stvari iznijela. Pozdravljam što se bavimo tajkunom Vujnovcem i radujem se da ima ljudi koji su hrabri o tome govoriti. Mene samo zanima istina - rekao je Mostovac.

Grmoja je potom upitan je li predsjednik Vlade Andrej Plenković imao saznanja o ovom slučaju.

- Ovo je njegov korumpirani kadar. Imam li ja dokaze da je Plenković za to znao, nemam, ali je činjenica da je to njegov kadar omogućio Vujnovcu. Ja sam dokumente dobio nešto prije Božića, smatrao sam da nije vrijeme građanima uoći blagdana ovo predstavljati. Objavio sam ih sada kada smo sve provjerili, meni je drago da ste vi zainteresirani - rekao je saborski zastupnik.

Grmoja se zatim okomio na novinarku portala Dnevno te ustvrdio da mu je jasno "da će ga napadati oni plaćenici ili Vujnovca koji je nastao uz pomoć blagoslova Moskve ili njime povezanim akterima".

- Vi ste došli s nalogom da minirate ovu konferenciju, to je svima jasno. Ja ću rado dati intervju. Znam da vas kriminal ne zanima, vi ste zaštitnik kriminala - rekao je Grmoja novinaru Z1 televizije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:16