‘ANTIKORUPTIVNI ZAKON‘

Grmoja u Sabor poslao prijedlog zakona kojim traži zabranu HDZ-a: ‘Ako budu pravomoćno osuđeni...‘

Ovo je antikoruptivni prijedlog, ja nastavljam svoju borbu protiv korupcije, a tko će se naći na udaru tog zakona, to ćemo tek vidjeti, kaže Grmoja
Nikola Grmoja
 Damjan Tadic/Cropix

Klub zastupnika Mosta danas je u saborsku proceduru uputio prijedlog izmjene Zakona o političkim strankama kojim Most de facto traži da se HDZ-u zabrani političko djelovanje ako vladajuća stranka bude i pravomoćno (nakon lanjske nepravomoćne presude) osuđena za korupciju u slučaju Fimi media.

- Ovu zakonsku inicijativu pokrenuo sam na molbu građana jer se slažem s time da politička stranka nakon pravomoćne presude za korupciju ili druga kaznena djela koje se progone po službenoj dužnosti ne može odlučivati o novcu poreznih obveznika. Ovo je jedan antikoruptivni prijedlog, ja nastavljam svoju borbu protiv korupcije, a tko će se naći na udaru tog zakona – ako ikad bude izglasan u Saboru – to ćemo tek vidjeti, rekao nam je zastupnik Mosta Nikola Grmoja.

- Jedina stranka koja je sada u opasnosti da bude pravomoćno osuđena je HDZ. No, u perspektivi se i neke druge stranke mogu naći u takvoj situaciji - dodaj je Grmoja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:55