NAPRAVIO SHOW

Grmoji oduzeli riječ u sabornici, Bauk mu pružio podršku pustivši Stublićev ‘Chicago‘ s mobitela

Neću se odavde pomaknuti, možete zvati stražu. Ovo je više nepodnošljivo, poručio je Grmoja predsjedavajućem Anti Sanaderu

Peđa Grbin, Arsen Bauk i Nikola Grmoja




 

 Damjan Tadic/CROPIX

Pravu predstavu u sabornici tijekom rasprave o izvješću o radu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa napravili su Mostov Nikola Grmoja koji je uporno htio govoriti iako mu je riječ oduzeta i SDP-ov Arsen Bauk koji mu je dao glazbenu podršku s mobitela Stublićevim "Chicagom".

"Neću se odavde pomaknuti, možete zvati stražu jer dva mjeseca čekam očitovanje Odbora za Ustav vezano uz samovolju koju radite. Ovo je više nepodnošljivo", poručio je u četvrtak Grmoja predsjedavajućem Anti Sanaderu koji ga je zbog toga udaljio sa sjednice u dvostrukom trajanju te sjednicu prekinuo na pet minuta.

‘Mostovac‘ se nije dao smesti pa se bezuspješno pokušao uključiti u raspravu o izvješćima o radu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa od 2019. do 2021. godine.

Solidarizirajući se s Grmojom, za govornicu je potom izašao Bauk dijeleći njegovo nezadovoljstvo što Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav nije dao tumačenje kad se oduzima riječ zastupniku - nakon tri ili četiri opomene i je li se to broji od početka dana ili od početka točke dnevnog reda.

Ustvrdivši da nakon onoga što se dogodilo Grmoji nema nikakvog smisla sudjelovati u raspravi o toj točki, preostalo vrijeme za svoje obraćanje Bauk je za saborskom govornicom proveo šuteći dok je s mobitela pustio pjesmu Jure Stublića "Chicago". Kolege iz kluba pozvao je da mu se pridruže ispred govornice što su i učinile Mirela Ahmetović i Sanja Radolović koje su pak zbog toga kažnjene s četiri opomene i udaljene sa sjednice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 20:52