NAJAVA SURADNJE?

Grmojina politička bomba, najavio je ono što je do jučer izgledao nemoguće: ‘Da, Most to može progutati!‘

Dakle, kada gledam ovaj SDP, on prema Možemo! izgleda kao desni centar! - zaključio je Grmoja

Nikola Grmoja

 Vedran Peteh/Cropix

Može li Most surađivati s ljevicom i pridonjeti formiranju koalicije koja bi na izborima dobila najviše glasova i pobijediti Andreja Plenkovića? Prema isječku razgovora koji je Marko Jurič u podcastu Velebit vodio s glavnim tajnikom Mosta, Nikolom Grmojem ispada kako bi Most vrlo rado surađivao sa SDP-om, te da u stranci koju vodi Peđa Grbin ne vide ništa što bi im predstavljalo prepreku za suradnju.

- Mi bi to mogli progutati! Treba biti iskren, ovaj SDP nije bacao vijenac u Dunav kao Sandra Benčić, Peđa Grbin je bio u koloni sjećanja, dijelila se i njegova slika sa zastavom HOS-a - izjavio je Grmoja gostujući u Juričevu podcastu.

Grmoja je s osmjehom komentirao kako se društvenim mrežama dijelila fotografija Peđe Grbina iz ovogodišnje vukovarske kolone sjećanja, na kojoj se iznad njegove glave vijorila zastava na kojoj je prvo polje u hrvatskom grbu bilo bijele boje.

- Dakle, kada gledam ovaj SDP, on prema Možemo! izgleda kao desni centar! - zaključio je Grmoja u isječku razgovora koji se dijeli društvenim mrežama.

- Naši stavovi i pozicije su jasni, a kolege iz Mosta nek objašnjavaju što su mislili ili htjeli reći - reakcija je predsjednika SDP-a na Grmojine izjave u videu. Na pitanje što to znači Grbin je kazao kako je "SDP svoje uvjete za suradnju svim strankama jasno postavio: borba za standard građana, veće mirovine i plaće te poštivanje ljudskih prava i različitosti".

- Što se tiče izjava iz Mosta, oni nek ih pojasne - ponovio je Peđa Grbin.

Pojašnjavajući svoje izjave Grmoja je kazao kako spomenuti video širi Domovinski pokret.

- Moje gostovanje u emisiji je trajalo sat i dvadeset minuta, a video koji se dijeli je rezan i montiran. Rekao sam da smo spremni pokušati sastaviti Vladu, ali bez Možemo!, a ako ne uspijemo, onda su opcija novi izbori - pojasnio je Grmoja dodajući kako je već riješemo da u koaliciju idu HDZ, DP i manjine.

- I Stjepan Bartulica je to potvrdio - kaže Grmoja citirajući njegov odgovor na pitanje mogu li zajedno HDZ, manjine uključujući SDSS i DP, koji glasi "kako je u politici sve stvar dobre volje, ali i vrlo konkretnih rješenja".

Na pitanje o suradnji s ljevicom Grmoja odgovara da je Možemo! prekstreman za Most, ali bi SDP mogli progutati, samo ne znaju bi li to bilo dovoljno za sastavljanje Vlade. Tvrdi, međutim, kako se video u kojemu to govori dijeli društvenim mrežama s ciljem da se našteti njegovoj stranci.

- To dijele Bujanec i DP kako bi kompromitirali Most, a istovremeno Penava poručuje da može s HDZ-om, s Katarinom Peović kao i SDP-om dok u emisiji kod Dujmovića ne isključuje čak ni Možemo - zaključio je Grmoja i dodaje kako su snažne poveznice DP-a i SDP-a Igor Peternel koji je bio član obe stranke te Bartulica koji je 5 godina bio savjetnik Ive Josipovića.

Ove napade i podvale vidim kao pokazatelj snage Mosta i straha Plenkovićeve i Vujnovčeve klike iz Imovinskog pokreta, zaključio je Grmoja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. ožujak 2024 22:05