AKCIJA U TIJEKU

GSS spašava Velikogoričanina koji je zalutao prema iznimno opasnom vrhu u Hercegovini

GSS je objavio vijesti o pokretanju akcije spašavanja velikogoričkog planinara
GSS akcija spašavanja, Ilustracija
 Duje Klaric/Cropix

Pripadnici Gorske službe spašavanja pokrenuli su akciju izvlačenja hrvatskog planinara iz Velike Gorice koji je zalutao i zatražio pomoć na putu prema iznimno opasnom vrhu na planini Čvrsnici u sjevernome dijelu Hercegovine.

Kako su priopćili iz Gorske službe spašavanja, nešto iza podneva su dobili poziv za pomoć hrvatskom državljaninu na prilazu vrhu Veliki Kuk na planini Čvrsnici. Po istome izvoru u akciju spašavanja krenuli su gorski spašavatelji GSS Jablanica, HGSS Čitluk, GSS Mostar i HGSS Mostar.

Kako je za Hinu potvrdio voditelj Gorske službe spašavanja iz Jablanice Ajdin Jašarević, planinar iz Velike Gorice nalazi se na dijelu okomice duge čak 1000 metara.

On je planinareći promašio stazu i došao do iznimno opasnoga dijela uspona na vrh Veliki kuk na planini Čvrsnici.

Prema Velikome kuku vodi jedan od najatraktivnijih uspona na bh. planinama iz kanjona Dive Grabovice. Veliki Kuk je stijena koja sa svojih 1350 metara predstavlja najvišu stijenu na Balkanu. Ova stijena ima status via ferrata, a što znači da se radi o zaštićenoj penjačkoj ruti čijeg pravca se očito planinar iz Velike Gorice nije pridržavao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. ožujak 2024 17:42