STRATEGIJA ZA IZBORE

Gubitak Slavonije HDZ-ovci žele nadoknaditi u Dalmaciji

U HDZ-u su svjesni da su se ranije morali uhvatiti u koštac s prosvjedima branitelja i seljaka
 Sambolec/CROPIX

ZAGREB - Slavonija je za HDZ na predstojećim izborima izgubljena. Prije svega HDSSB, a onda i HSP, posljednjih su godina toliko naštetili vladajućoj stranci, pripovijeda insajder iz vrha vladajuće stranke, da su čak i najveći optimisti sigurni da se do izbora situacija ne da popraviti.

- Morali smo se ranije pozabaviti seljačkim prosvjedima i huškanjem branitelja, koja u pravilu dolaze od HDSSB-a. Sad će nam, da povratimo prijašnje pozicije, trebati barem dvije do tri godine. Stoga na istoku ne očekujemo senzacije - otkriva izvor Jutarnjeg lista.

Što su u Slavoniji izgubili, u trećoj i osmoj izbornoj jedinici odavno već nemaju. Rezultati u Međimurju, Varaždinu i Zagorju, kao i oni u Istri i Primorju, za vladajuće su godinama ispodprosječni, s trendom pada. Treća izborna jedinica dosad je “jakog igrača” imala u liku Ivana Jarnjaka, no izvor iz HDZ-a tvrdi kako njegovo Zagorje mora preuzeti netko drugi.

Direktor HEP-a

- Nije u pitanju osobna netrpeljivost, no afere su ga jako načele. Priča oko Sanaderova BMW-a bila je pogubna, a nije mu išla u prilog ni bliskost s bivšim premijerom. I sam je Jarnjak svjestan toga - govori nam sugovornik iz vrha HDZ-a. Za jedno od prvih mjesta na HDZ-ovoj listi u III. izbornoj jedinici konkurira Leo Begović, s kojim je Kosor prilično zadovoljna na čelu HEP-a. Aktualna glasnogovornica stranke Sunčana Glavak nema pretjeranih šansi za dobar plasman, jer s predsjednicom nije pronašla zajednički jezik.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:38