VIKEND SMJENA

GUST PROMET POSVUDA Vozi se otežano, na dijelovima Dalmatine u kolonama

Zagreb, 080815. Ljetne guzve na naplatnim kucicama u Luckom. Kolona u smjeru Zagreba se proteze nekih 13km.Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX
 Zvonimir Barišin / CROPIX

Uklonjena su vozila iz prometne nezgode na autocesti A1 kod odmorišta Modruš u smjeru Splita, no zbog gustog prometa vozi se otežano, uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat u koloni od 5 kilometara pa se vozače moli za oprez i strpljenje, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Normaliziran je promet na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Soline kod Dubrovnika.

Pojačan je promet na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva u smjeru mora. Pred naplatom Lučko (A1/A6), u oba smjera, nema dužih čekanja. Tijekom dana pojačan promet uz moguću vožnju u koloni te povremene zastoje očekuje se na Jadranskoj magistrali (osobito na dionici Split-Omiš- Makarska), na riječkoj obilaznici, autocesti A7 Sveti Kuzam- Šmrika, Krčkom mostu i na cestama u Istri.

Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici; ima je i na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i ?čvora Gospić.

Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona danas je od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama u priobalju. Zabrane nema na autocestama ni na državnoj cesti DC1.

Na ulasku u Hrvatsku putnički promet pojačan je na graničnim prijelazima Rupa, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Županja, Bajakovo (oko 1 sat), Macelj, Zaton Doli, Gornji Brgat, a na izlasku na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija. U oba smjera putnički prijevoz je pojačan na graničnim prijelazima Macelj, Metković (izlaz iz BiH oko 2 sata), Klek, Karasovići.

Trajekti i katamarani plove redovito. Povremeno je pojačan priljev vozila u trajektnim pristaništima prema Pagu i Rabu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 05:28