BORIS VUJČIĆ

Guverner HNB-a ažurirao svoju imovinsku karticu, raspolaže popriličnim bogatstvom, pogledajte što sve ima

Mjesečna mu je plaća veća od 48 tisuća kuna, a prošle je godine primio i pola milijuna kuna kao nagradu za životno postignuće

Guverner HNB-a Boris Vujčić

 Damjan Tadić/Cropix

Guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić ažurirao je podatke u svojoj imovinskoj kartici.

Osim neto plaće od gotovo pedeset tisuća kuna prijavio je brojne druge primitke, koje ćemo pobrojati.

Guverner tako svakog mjeseca prima bruto iznos od 75 tisuća i 549 kuna te 52 lipe, a nakon oporezivanja ostane mu 48 tisuća, 502 kune i 37 lipa.

Uz to, od edukacijske djelatnosti godišnje zaradi na više mjesta. U jednoj stavci koju je prijavio stoji 1.500 kuna. Na drugoj je iznos od 23.828,37 kuna, zatim 1.875,17, a onda i 800 kuna, pa sedam tisuća 322 kune i 92 lipe. Dalje navodi kako je od edukacijske djelatnosti prošle godine zaradio i još 6.395 kuna i osam lipa. To bi zbrojeno značilo da je Vujčić od edukacijske djelatnosti prošle godine zaradio neđšto više od 41 tisuću kuna.

Prijavio je i 176 kuna prihoda mjesečno, a u kartici stoji kako se radi o "primitku koji se ne smatra dohotkom i primicima na koje se ne plaća porez na dohodak".

Prošle je godine dobio i izdašnu nagradu od više od pola milijuna kuna. Točnije 511 tisuća i 20 kuna. Dobio je međunarodnu nagradu za životno djelo koje dodjeljuje Lamfalussy.

- Lamfalussy Award je priznanje za iznimno i pojedinačno djelovanje i životno postignuće pojedinaca na međunarodnoj sceni koje utječe na rad središnjih banaka i međunarodnog financijskog sustava općenito - stoji u kartici.

Vujčić dalje navodi kako ima i kredit od 70 tisuća eura u Privrednoj banci Zagreb.

Popisao je i svoje nekretnie. Tako je vlasnik imanja od 4.756 kvadrata u Medakima, naselju u općini Sveti Lovreč u Istarskoj županiji, čija se vrijednost procjenjuje na milijun i 630 tisuća kuna, a stekao ga je "kupnjom iz primitaka ostvarenim od nesamostalnog rada te zaduženjem kroz kredit banke".

U Zagrebu posjeduje stan od gotovo 94 kvadrata čija je vrijednost oko dva milijuna kuna kojeg je stekao darovnim ugovorom "uz doživotno uživanje mame".

Darovnim ugovorom stekao je i livadu, voćnjak te šumu u Kutini čija je vrijednost oko 120 tisuća kuna, a uz "doživotno uživanje mame", kako je navedeno u kartici, dobio je i 15-kvadratnu garažu u Zagrebu, procijenjenu na 100 tisuća kuna te kuću sa okućnicom u Sabunikama kod Privlake čija je vrijednost 1.5 milijuna kuna.

Ima 16 dionica Atlantic grupe, svaka vrijedi po 40 kuna, te 43 dionice tvrtke Magma, svaka je vrijedna 10 kuna.

Prijavio je i popriličnu ušteđevinu. Tako ima 110.180,54 eura te 468.506.63 kune u štednji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 18:25