NAPUSTIO JE SPORT

Guverner HNB-a Vujčić otkrio da boluje od komplicirane i rijetke bolesti koja mu zagorčava život: ‘Podmuklo je to...‘

Guverner HNB-a otkrio je da u slobodno vrijeme trenira tenis, a da je prije igrao nogomet i rukomet

Boris Vujčić

 Nera Simic/Cropix

Boris Vujčić, 60-godišnji guverner Hrvatske narodne banke od 2012. godine, rekao je tijekom gostovanja u emisiji "Zdravlje na kvadrat" Nove TV da je kao dijete sanjao o karijeri - sakupljača smeća.

- Najiskrenije, smetlar! Majke mi. Ujutro sam se ustajao i gledao one kamione kako su dolazili, tovarili smeće. To baš kad sam bio mali, kikić. Onda sam pričao kako to hoću pa su mi starci kupili takav kamion, pa sam se onda igrao - rekao je Vujčić na pitanje što je htio biti kao mali.

Guverner HNB-a otkrio je i da boluje od Bechterewove bolesti, odnosno ankilozantni spondilitis. Riječ je o kroničnoj upalnoj reumatskoj bolesti čija su glavna i prepoznatljiva obilježja bolovi i ukočenost duž kralježnice i u križima.

- To je ovako dosta jedna podmukla bolest, taj Bechterew. Krene obično u ranim dvadesetima, i to je okoštavanje kralježnice, ali može ići i u prste i po drugim zglobovima. Ja sam imao sreću da mi je to stalo na donjem dijelu kičme, a s druge strane sam se i borio vježbanjem - rekao je Vujčić tijekom gostovanja u "Zdravlju na kvadrat".

Vujčić je dodao da se kao mali liječnika nije bojao.

Guverner HNB-a otkrio je da u slobodno vrijeme trenira tenis, a da je prije igrao nogomet i rukomet.

- Sport sam napustio zbog bolesti. Jedno 22 godine nisam se bavio ničim što ima veze s loptom. Jedina stvar za tu bolest za koju su mi rekli da pomaže je vježbanje. I tako sam kroz 22 godine razvio disciplinu treninga da ja sad stalno treniram - dodao je Vujčić te ustvrdio da gleda sve sportove od nogmeta preko košarke do tenisa.

Guverner je navijač Dinama iz Zagreba.

Kuhati zna, ali kaže da nije sjajan kuhar.

- Obično sad radim nešto kratko, neka jela, tipa na naglo si nešto ispečem. Napravim si paštu. Više sam kuhao kad sam bio mlađi. Danas u principu i nemam vremena. Nisam ja sjajan kuhar, ali znam skuhati kad nešto treba. Ono što najviše volim jesti jest ono na žlicu, variva ili nešto sa saftom - rekao je Vujčić.

Najviše voli azijsku kuhinju, a u Kini je jednom prilikom jeo skakvce s roštilja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:08