DERNEK ŠESTORICE

Gvozd: Puštali četničke pjesme i napali hrvatsku obitelj vičući 'Ovo je Srbija!', pa dobili kaznene prijave!

Svoje prijetnje da će na kuću baciti bombu i zapaliti je nisu proveli u djelo
 AFP

SISAK - Policija iz Gvozda podnijela je kaznene prijave zbog nasilničkog ponašanja i zbog prijetnji grupi od šest mještana sela Podgorje nedaleko od Gvozda, zbog događaja koji se dogodio noću s 23. na 24. srpnja.

Policija je priopćila da je prijavljeno šest osoba, od kojih je dvoje maloljetno, zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela nasilničkog ponašanja i prijetnje na štetu jedne petereočlane obitelji.

Istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni 23. na 24. srpnja tijekom zabave u mjesnom društvenom domu puštali glazbu uvredljivog sadržaja, a potom ispred i u dvorištu obiteljske kuće u istom mjestu pjevali pjesme isto tako uvredljivog i neprimjerenog sadržaja.

Tom su prilikom dvojica muškaraca iz grupe izvikivali prijetnje da će na kuću baciti bombu i zapaliti je.

Razgovorom s ljudima u Gvozdu doznajemo da su šestorica prijavljenih, po nacionalnosti Srbi, koji su u društvenom domu slavili rođendan jednoga iz grupe.

Pri tome su sa CD-a puštali četničke pjesme u kojima se veliča krajina, četništvo i velika Srbija. S nacionalističkim su dernekom nastavili i dalje te su došli pred jednu kuću u mjestu naseljenu Hrvatima.

Tamo su uz pjevanje četničkih pjesama uzvikivali: “Što ćete ovdje”, Bježite odavde”, “Ovo je Srbija, ovdje za vas nema mjesta”. Svoje prijetnje da će na kuću baciti bombu i zapaliti je nisu proveli u djelo, ali su uz kuću bacilli nekoliko petardi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:21