SLUŽBENA PRIMOPREDAJA

Habijan preuzeo dužnost ministra gospodarstva i održivog razvoja: ‘Idemo raditi, nema druge‘

Poručio je da u budućem, kao i u dosadašnjem radu, bilo kakve nepravilnosti, nepodopštine ili nezakonitosti kod njega ‘ne prolaze‘

Damir Habijan i Hrvoje Bujanović

 Goran Mehkek /Cropix

U Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja u četvrtak je službeno obavljena primopredaja dužnosti između novoimenovanog ministra gospodarstva i održivog razvoja Damira Habijana i državnog tajnika Hrvoja Bujanovića.

Bujanović je predao je ministru Habijanu zapisnik o primopredaji Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te mu zaželio dobrodošlicu i puno uspjeha u budućem radu.

"Idemo raditi, nema druge. Sve će biti na vrijeme, sad idemo raditi", izjavio je kratko Habijan.

U srijedu, nakon polaganja prisege u Saboru, poručio je da u budućem, kao i u dosadašnjem radu, bilo kakve nepravilnosti, nepodopštine ili nezakonitosti kod njega "ne prolaze".

"Prvo ide skeniranje cjelokupne situacije, razgovor s najbližim suradnicima od državnih tajnika i osoba koje vode pojedine mini-resore unutar ministarstva, s obzirom na obim ministarstva želim dobiti potpuni uvid."

"Prvi potezi su dva akcijska plana koja su bitna za gospodarstvenike u smislu administrativnih rasterećenja od nekih 260 milijuna eura te smanjenja neporeznih i parafiskalnih davanja u iznosu od 132,7 milijuna eura", najavio je Habijan prve ministarske korake.

Habijan dolazi na mjesto Davora Filipovića, ministra gospodarstva koji je smijenjen nakon što su u javnost dospjele informacije koje su kompromitirale njegovog savjetnika Juricu Lovrinčevića i otvorile novu aferu, "Mrežu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:16