MALVERZACIJE U HAC-u

HAC: Direktori odobrili skuplju trasu bez javnog natječaja

Bivše šefove tereti se da su izmijenili trasu dionice autoceste Ravča - Ploče bez javne objave

ZAGREB - Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je Prekršajnom sudu u Zagrebu optužni prijedlog protiv bivših predsjednika Uprave Hrvatskih autocesta Marija Crnjaka i Jurice Prskala te Hrvatskih autocesta.

Tereti ih se da su proveli pregovarački postupak s građevinskom poslovnom udrugom o izmjeni trase dionice autoceste Ravča - Ploče, ali bez prethodne javne objave.

Jesu li to dodatni radovi?

Ugovor o gradnji dionice Ravča - Ploče Uprava HAC-a je s poslovnom udrugom, na čelu s Viaduktom, potpisala 2005. Crnjak je 2008. počeo pregovore o izmjeni trase, a ugovor je potpisao Prskalo. U HAC-u su uvijek tvrdili kako natječaj nisu raspisivali jer je riječ o dodatnim radovima čija vrijednost ne premašuje 25 posto vrijednosti radova autoceste Dugopolje -Ploče .

Trebao je biti natječaj

No, u Županijskom državnom odvjetništvu smatraju kako je trebao biti raspisan novi javni natječaj jer to nisu bili dodatni radovi, već novi projekt.

Iako se javnost uvjeravalo da će gradnja trase stajati 340 milijuna kuna manje od vrijednosti osnovnog ugovora, danas njezina cijena iznosi 443 milijuna kuna više.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:14