POTVRDIO WEF

HAC se hvali najnovijim izvješćem: ‘Naše autoceste su među najboljima na svijetu!‘

Uz izvješće Svjetskog ekonomskog foruma, objavljena je i rang-lista kvalitete cestovne infrastrukture u 141 državi
 Ivo Ravlic/Cropix/Cropix

Hrvatske autoceste među najboljima su u Europi ali i svijetu, objavio je Svjetski ekonomski forum, a prenose u petak Hrvatske autoceste.

U konkurenciji 141 države, Hrvatska s prosječnom ocjenom 5,6, zajedno s Danskom i Tajvanom, dijeli 12. mjesto na svjetskoj ljestvici globalno najboljih cestovnih infrastruktura, navodi se u priopćenju HAC-a.

Uz izvješće Svjetskog ekonomskog foruma, objavljena je i rang-lista kvalitete cestovne infrastrukture u 141 državi.

Tako najvišu prosječnu ocjenu 6,5 ima Singapur, dok se iza skupine zemalja s prosječnom ocjenom u kojoj je i Hrvatska, nalaze neke bitno razvijenije države, poput Ujedinjenog kraljevstva, Danske, Njemačke, Finske, Francuske, Luksemburga, Katara i SAD-a.

Od zemalja u okruženju, Slovenija se nalazi na 36. dok je, primjerice, Mađarska na 69. mjestu.

Iz HAC-a podsjećaju kako je 2018. godine Hrvatska u konkurenciji između 137 država, s prosječnom ocjenom 5,5 dijelila 13. mjesto s Danskom, Omanom, Njemačkom, Španjolskom, Katarom, Švedskom i Luxembourgom.

Iz te grupe jedino su poboljšanje u infrastrukturi pokazale Hrvatska i Španjolska, dok su ostale države po kvaliteti cestovne infrastrukture danas rangirane niže od naše zemlje.

"Kvaliteta naših autocesta rezultat je kontinuiranog ulaganja u infrastrukturu kroz redovno i izvanredno održavanje te ulaganje u projekte za povećanje sigurnosti prometa", zaključuju u HAC-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:55