UOČI IZBORA

HAJDAŠ DONČIĆ O VELIKOJ KOALICIJI 'To bi za državu, demokraciju i SDP bila katastrofa. Uvijek morate imati jednu oporbu koja korigira vladajuće'

Siniša Hajdaš Dončić
 Davor Pongračić / CROPIX

SDP-ov potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić ocijenio je u utorak kako bi velika koalicija SDP-a i HDZ-a značila katastrofu za demokraciju, za Hrvatsku i za SDP.

"Velika koalicija je za državu katastrofa, pa i za SDP. Bilo koja vlada koja dođe morat će se zadužiti za nekakvih 20-tak milijardi kuna. Za to vam ne treba velika koalicija. A za demokraciju bi to bilo užas, pogotovo za hrvatsku, jer uvijek morate imati jednu oporbu koja korigira vladajuće", rekao je Hajdaš Dončić gostujući u emisiji "Novi dan" N1 televizije.

Smatra kako je prva nedjelja u srpnju najbolji datum izbora.

"Ljudi su izašli iz jednog vakuuma Covida-19 i koronakrize i po meni bi ta kampanja trebala biti što kraća, jer se pozicije znaju. Osobno mislim da je prva nedjelja u sedmom mjesecu najbolji izbor", kazao je.

Očekujem izbornu pobjedu SDP-a s nekoliko mandata više od HDZ-a

Hajdaš Dončić očekuje pobjedu SDP-a na parlamentarnim izborima, s nekoliko mandata više od HDZ-a, ističući da njegova stranka ima još dobrih kandidata za koaliciju, primjerice IDS i saborski klub manjinskih zastupnika.

Jučer raspušteni 9. saziv Sabora pamtit će po velikom broju političkih prebjega, petnaestak novih ministara u Vladi, te po velikim turbulencijama koje su se događale unutar saborske većine.

Upitan kakvi budućnost vidi za političke prebjege, odgovorio je: "Nikakvu".

"To zapravo najviše govori o njima. Oni koji politiku ne shvaćaju časno, kao poziv i zanimanje, mislim da za njih nema političke budućnosti", kazao je SDP-ovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 01:46