'NASTAVLJAM NIKAD UVJERENIJI'

HAJDUKOVIĆ SE PRVI PUT OGLASIO NAKON PREMLAĆIVANJA 'Hvala vam svima do neba i nazad, puno mi to znači. Volio bih vam i svima osobno zahvaliti...'

 
Domagoj Hajduković
 Vlado Kos / CROPIX

Domagoj Hajduković, saborski zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) i predsjednik Županijskog odbora SDP-a Osječko-baranjske županije, na Twitteru se zahvalio svima koji su mu dali podršku nakon što ga je u nedjelju popodne fizički napao i lakše ozlijedio Tomislav Mikulin, donedavni voditelj Ureda predsjednika SDP-a Davora Bernardića i član SDP-a koji je iz stranke i s tog mjesta nakon napada udaljen.

"Volio bih svima osobno zahvaliti na potpori ali toliko vas je da bi mi za to trebalo nekoliko dana. Hvala Vam svima do neba i nazad, puno mi to znači. Nastavljam nikad uvjereniji da su promjene potrebne i moguće. Idemo do pobjede!", napisao je Hajduković na Twitteru.

Mikulin je u ponedjeljak na telefonskoj sjednici Predsjedništva SDP-a izbačen iz stranke, a Bernardić je izrazio žaljenje zbog toga što Hajduković napadnut. Glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas istog je dana rekao da ta stranka "ima nultu toleranciju na nasilje".

"Činjenica je da je napao Hajdukovića koji je član predsjedništva stranke i koordinator četvrte izborne jedinice. Tomo Mikulin je zaposlenik stranke i on takvo ponašanje sebi ne može dopustiti. To nije naša briga, mi možemo samo komentirati odluke, policija će dalje istraživati detalje. To je na njima i vjerujemo da će napraviti posao", rekao je Vukas.

Žaljenje zbog incidenta izrazila je predsjednica Foruma mladih SDP-a Biljana Gaća, koja je konstatirala da se i kod ovog slučaja može vidjeti da je kod nasilja u obitelji najteže ženama i pripadnicima LGBTQ zajednice. "Za nasilje nema opravdanja, pogotovo što se radi o nasilju u obitelji i napadu na dužnosnika koje je u potpunosti neprihvatljivo", rekla je Gaća.

Osječko Općinsko državno odvjetništvo u utorak je objavilo da je Mikulin pušten da se brani sa slobode te da izvidi u slučaju nastavljaju.

Neki Hajdukovićevi prijatelji i stranačke kolege Jutarnjem su u utorak otkrili da su se sjetili kako je u posljednjih nekoliko mjeseci imao dvije ozljede. Jednom mu je bila slomljena vilica, a drugi put je imao modricu ispod oka, a na njihova pitanja o tome što mu se dogodilo, odgovarao bi im da je pao i udario se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:45