SUKOB U SABORU

Hajduković urlao na Reinera: ‘Želim reći nešto o LGBT pravima. To ćete mi uskratiti? Izbacite me‘

Sve je počelo nakon što je Hajduković upozorio na povredu Poslovnika referirajući se na prethodno izlaganje HDZ-ovca Deura

Domagoj Hajduković

 Saborska Tv

Na jučerašnjoj sjednici Hrvatskog sabora došlo je do ostrašćenog istupa Domagoja Hajdukovića te svađe sa Željkom Reinerom, potpredsjednikom Sabora.

Hajduković je upozorio na povredu Poslovnika referirajući se na prethodno izlaganje HDZ-ovca Ante Deura koji je pričao o SDP 1 i 2 rekavši da bi možda trebao pričati o HDZ 1, kriminalnoj organizaciji.

- To nema nikakve veze, odgovorio mu je Reiner.

- Gospodine, vi ste član kriminalne organizacije, rekao je Hajduković.

Reiner ga je zamolio da sjedne, a iznervirani Hajduković je odgovorio: "Što da sjednem? Sjedite vi! Sramite se vi kolega. Vi ste član kriminalne organizacije, nisam ja".

- Izričem opomenu s oduzimanjem riječi do kraja rasprave o ovoj temi. Nastavili ste govoriti iako sam vas opomenuo, uzvratio mu je Reiner koji je cijelo vrijeme izricao povredu Poslovnika.

- Niste me opomenuli, zašto niste opomenuli kolegu koji maše rukom. Ja želim nešto poslije reći o LGBT pravima. To ćete mi uskratiti?! Dobro, ali onda pred hrvatskom javnosti budite vi odgovorni za to. Ja ću reći da mi je HDZ prijetio. Vi dovodite u pitanje da je donesena presuda protiv HDZ-a. Presuđen je! Kolega Reiner, meni ćete oduzimati riječ, bijesno je grmio Hajduković.

- Meni ćete oduzimati riječ kada kažem što su hrvatski sudovi presudili. Sram vas bilo, sram vas bilo. Evo izbacite me, neka dođe straža, i izbaci me, govorio je uzrujani Hajduković.

- Radije se pogledajte. A gleda vas i hrvatski narod, rekao mu je Reiner.

- Gleda i vas koji ste član kriminalne organizacije, odgovorio mu je Hajduković.

Istup Domagoja Hajdukovića možete vidjeti u dijelu snimke između 7:52:11 do 7:53:49 minute.

Reiner ga je potom pozvao da izađe, a na što ga je Hajduković upitao: "Znači li to da ostajete pri svome?"

- Ja sam svoje rekao - zaključio je Reiner.

Hajduković se o incidentu oglasio i na Facebooku.

- HDZ -ova demokracija, demokracija viteza Reinera i osuđene korupcijske organizacije, je uskraćivati zastupnicima pravo na govor. Nikada me nećete ušutkati, posebno o temama o kojima progovaraju Dugine obitelji. Pogledajte kolege iz HDZ-a što vaši kolege iz EPP-a zagovaraju, jako različite od vaših. Jesmo li moj partner i ja, kao pripadnici LGBT zajednice, građani drugog reda? Po HDZ-u, jesmo. Još tragičnije je što u isto vrijeme 3.000 djece čeka dom ispunjen ljubavlju i roditelje, nebitno kojeg spola - napisao je Hajduković.

Podsjetimo, Osječanin Domagoj Hajduković nedavno je samovoljno napustio SDP i u Saboru osnovao Klub socijaldemokrata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:16