MOKRI I SKLISKI KOLNICI

HAK izdao upozorenje o stanju na cestama: Pogledajte gdje je promet otežan zbog vode na kolniku

Zbog mjestimice obilnije kiše i veće količine vode na kolniku na pojedinim cestama vozi se otežano

promet, ilustracija

 Damir Krajac/Cropix

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a zbog mjestimice obilnije kiše i veće količine vode na kolniku na pojedinim cestama vozi se otežano, izvijestili su u subotu ujutro iz Hrvatskog auto-kluba (HAK).

Zbog veće količine vode na kolniku u Rijeci (podvožnjak Žabica) promet je prekinut. Zbog obilne količine vode prekinut je promet na državnoj cesti DC503, podvožnjak na ulazu u Biograd na moru.

Na A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između naplate Lučko i čvora Karlovac vozi se u koloni u pokretu sa povremenim kratkim zastojima u smjeru Dubrovnika, a povećana je gustoća prometa između čvorova Lučko i Bosiljevo II u smjeru mora.

Na A2 Zagreb-Macelj kolona na naplatnoj postaji Trakošćan u smjeru Zagreba proteže se do granice sa Slovenijom, oko jedan kilometar. A3 Bregana-Lipovac povećana je gustoća prometa na zagrebačkoj obilaznici na prilazu naplatnoj postaji Lučko (A1) iz smjera čvora Zagreb zapad i čvora Buzin, a kolona teretnih i osobnih vozila kraj graničnog prijelaza Bajakovo u smjeru Lipovca proteže se oko dva kilometra.

Na Jadranskoj magistrali (DC8), zbog prometne nesreće kod mjesta Baćina u smjeru Dubrovnika vozi se uz regulaciju prometne policije, a zbog vjetra zabrana je prometa na dionici Bakar-Karlobag za autobuse na kat, vozila s priključnim vozilom i motocikle (I.skupina vozila).

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja zabrana prometa za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t na pojedinim dionicama državnih cesta u Istri i priobalju bit će u: subotu, 5. 8. od 14 do 23 sata i u nedjelju, 6.8. od 12 do 23 sata.

5. kolovoza od 6:30 do 12:00 sati te od 19:00 do 6. kolovoza u 2:00 sata zbog održavanja proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, za sav promet se zatvara državna cesta DC33 Knin-Drniš u Gradu Kninu. Obilazak za osobna vozila je gradskim ulicama, za autobuse preko Biskupije, a za teretna vozila ukupne mase iznad 8 tona državnom cestom DC 1 (Knin)- DC59 (Oćestovo-Kistanje-Bribirske Mostine)-DC56 Skradin-DC33 Drniš i obrnuto.

5. kolovoza od 19:00 do 2:00 sati bit će zatvorena državna cesta DC47 u Hrvatskoj Dubici, kod Trga dr. Franje Tuđmana i dio ulice Vjekoslava Venka zbog proslave „Dana Općine Hrvatska Dubica“. Obilazak je lokalnim ulicama oko Trga dr. F. Tuđmana, ulicom Dubičkih domobrana i županijskom cestom ŽC3294 iz smjera Sunje u smjeru Hrvatska Dubica- Jasenovac ili obratno.

Promet osobnih vozila pojačan je na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta prekidu je katamaranska linija Pula-Zadar i brodska linija Zadar-Preko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:42