UDARNI VIKEND

HAK o gužvama: ‘Promet je pojačan, ima i kolona, budite oprezni zbog biciklista na A3‘

Pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko kilometar, a pred Demerjem oko pet kilometara

Gužve prema moru na naplatnoj postaji Lučko

 Zeljko Puhovski/CROPIX

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, čekanja su na većini graničnih prijelaza povremeno u oba smjera te u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima, a biciklist je na zagrebačkoj obilaznici (A3), izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u subotu poslijepodne.

Biciklist je na zagrebačkoj obilaznici (A3), između čvorova Kosnica i Zagreb istok u smjeru Lipovca te se vozi uz ograničenje brzine 40 kilometara na sat. HAK moli vozače za dodatan oprez.

Na autocesti A1 (Zagreb - Ploče - Karamatići), u smjeru Dubrovnika, kolone su između čvorova Karlovac i Bosiljevo II te čvora Gornja Ploča i tunela Sveti Rok, a kolona je oko četiri kilometra.

U smjeru Zagreba kolone su između čvorova Bosiljevo II i čvora Jastrebarsko te se usporava u blizini čvorova, odmorišta i na prilazima naplatama. Pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko kilometar, a pred Demerjem oko pet kilometara.

Kraće su kolone na izlazima naplatnih postaja Karlovac, Jastrebarsko i Donja Zdenčina u smjeru Zagreba.

Na A3 Bregana - Lipovac (uključujući zagrebačku obilaznicu), kolona teretnih i osobnih vozila pred GP Bajakovo duga je oko šest kilometara.

Na A7 (Rupa - Rijeka - Žuta Lokva) kolona je između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru mosta Krk oko jednog kilometra. Prema Crikvenici i Novom Vinodolskom HAK preporučuje koristiti čvor Hreljin.

Na Krčkom mostu (DC102), u smjeru otoka, kolona je od Hreljina do Omišlja.

Što se tiče Jadranske magistrale (DC8), usporeno se vozi na dionicama Crikvenica - Novi Vinodolski, Vodice - Šibenik, Split - Omiš - Makarska, Dubrovnik - Cavtat.

Zbog prometne nesreće kod Medveje vozi se otežano u koloni jednim prometnim trakom na državnoj cesti DC66 Zagore - Opatija (D8).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:13