OŠTEĆEN MOST

HAK upozorava: Kod Zaprešića se stvaraju se gužve, u smjeru Zagreba kolona je sada 1,5 km

Također, zbog puknuća vodovodne cijevi prekinut je promet u Zagrebu na Selskoj cesti između Krapinske i Ozaljske
Gužva kod Zaprešića, Ilustracija
 Damir Krajac/Cropix

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, upozoravaju u četvrtak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK) te vozače pozivaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 metara, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu te osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom.

Na dionici autoceste A2 Zagreb-Macelj između čvorova Jankomir i Zaprešić vozi se uz privremenu regulaciju prometa dvosmjerno zapadnim kolnikom od 4.+500 km do 5.+800 km. Na čvoru Zaprešić u smjeru Zagreba kolona vozila je 1,5 km.

Danas od 14 do 14,15 sati privremeno će se zaustaviti sav promet na autocesti A7 GP Rupa-Diračje između čvorova Jurdani i Matulji u oba smjera zbog miniranja u sklopu izgradnje nadvožnjaka budućeg čvora Trinajstići.

Danas od 12 do 17,30 sati vozi se 3. etapa međunarodne etapne biciklističke utrke CRO Race 2021 na cestama Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije od Primoštena do Makarske. U Makarskoj će od 14 do 18,30 sati biti zabranjen promet Obalom kralja Tomislava i Marinetom, dok će promet Jadranskom magistralom od Podgore prema Igranama i Živogošću biti u prekidu od oko 15,30 do 16,50 sati.

Od 1. listopada do 15. studenog zbog radova bit će zatvorena državna cesta DC501 između Oštrovice i Meje. Obilazak je autocestama A6 i A7 (čvor Oštrovica-čvor Orehovica-čvor Hreljin).

Zbog puknuća vodovodne cijevi prekinut je promet u Zagrebu na Selskoj cesti između Krapinske i Ozaljske (od ranije je u prekidu promet od Ozaljske do Zagrebačke avenije). Vozače HAK moli za strpljenje i korištenje obilaznih pravaca: Zagrebačka avenija – Savska – Ulica grada Vukovara - Ozaljska ili Zagrebačka avenija – D. Golika – Tomislavova – Zagorska - Selska i obratno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2022 19:51