STANJE U PROMETU

HAK upozorava: Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb uočena srna, a na Zagrebačkoj obilaznici čovjek

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski

Ilustracija

 Ronald Gorsic/Cropix/Cropix

Hrvatski autoklub (HAK) upozorava jutros da je na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Ravna Gora i tunela Javorova kosa uočena srna, a na Zagrebačkoj obilaznici (A3) pješak između čvora Mosta Sava i čvora Ivanja Reka u smjeru Lipovca, vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h..

Po izvješću HAK-a u 7 sati, za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče (na dijelu između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h); autocesta A6 Rijeka-Zagreb; Krčki most.

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su: državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54); Paški most.

Na Mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku te dionici Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski-Karlobag zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na dionici Karlobag-Sveta Marija Magdalena dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.

Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorene su: državna cesta DC36 na dionicama Donja Kupčina-Šišljavić, Jamnička Kiselica-Lijevo Sredičko i u mjestu Gradec Pokupski; županijska cesta ŽC3156 Žažina-Mala Gorica (na makadamskom dijelu ceste); lokalna cesta LC58005 Smrečje-Vode; nerazvrstane ceste u mjestu Brežani; zbog odrona zatvorena je dionica ŽC5033 Brod na Kupi-Hrvatsko.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:59