OPASNOST NA CESTI

HAK upozorava vozače: Oprez i ograničenje na A3 i A7 zbog psa i daske na kolniku

U vrijeme pojačanoga prometa mogući vožnja u kolonama i povremeni zastoji na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama
Ilustracija
 Srdan Vrancic/Cropix

Zbog uočenoga psa na autocesti A3 oko 282. kilometra između čvorova Županja i Spačva i daske na autocesti A7 između čvorova Škurinje i Rujevica u smjeru graničnoga prijelaza Rupa, Hrvatski autoklub (HAK) upozorio je u petak ujutro vozače na pojačan oprez.

Zbog daske na kolniku na A7 vozi se pak uz ograničenje brzine od 50 kilometara na sat. Na većini ostalih cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

HAK je podsjetio da su u vrijeme pojačanoga prometa mogući vožnja u kolonama i povremeni zastoji na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta te na dionicama cesta gdje traju radovi.

Granični prijelazi (GP) Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila, a na GP Gunja, zbog nestabilnosti mosta, zabranjen je promet za teretna vozila i autobuse.

Zbog povremeno pojačanoga prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U pomorskom prometu nema poteškoća. Početak plovidbe na međunarodnoj liniji Zadar-Ancona odgođen je za 2. kolovoza 2021.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. veljača 2023 14:30