BORBA ZA SLOBODNI NET

Hakeri napali stranice Europskog parlamenta: Pristup stanicama bio blokiran cijelo jutro

Hakerska je skupina Anonymous pozvala na aktivnost protiv Europske komisije i Vijeća EU-a zbog potpisivanja sporazuma o pristupanju ACTA-i

BRUXELLES - Internetske stranice Europskog parlamenta u četvrtak u jutro bile su meta hakerskog napada zbog čega im korisnici nisu mogli pristupiti, priopćio je glasnogovornik Parlamenta Jaume Duch.

Prema Duchovim riječima, mnogobrojni su zahtjevi ulaska na internetsku stranicu danas ujutro 'zagušili' sustav što karakterističan način provođenja hakerskih napada.

- Hakeri nisu uspjeli doprijeti do interne mreže Parlamenta, što je omogućilo normalno funkcioniranje sustava unutar institucije - objašnjava Duch te dodaje kako je sigurnosna služba Parlamenta poduzela odgovarajuće poteze te pokrenula istragu.

Duch je odbio komentirati potencijalne osumnjičenike za napad.

Nešto ranije hakerska je skupina Anonymous pozvala na aktivnost protiv Europske komisije i Vijeća EU-a zbog potpisivanja u četvrtak u Tokiju sporazuma o pristupanju ACTA-i . Podsjetimo, riječ je o međunarodnom sporazumu nastalom s ciljem uspostavljanja i osnaživanja međunarodnih standarda zaštite intelektualnog vlasništva na internetu.

Isto tako, Anonymusi su objavili kako im cilj nije Europski parlament koji još uvijek može reći ne ACTA-i.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:08