NIJE DUGO TRAJALO

Hakirana stranica ‘Hrvatske izdajice‘! Osvanule nove poruke: ‘Pseudoznanstvenike u prdekanu! Živio drug Tito‘

Donedavno se s web stranice ‘hrvatske izdajice‘, kojoj je simbol omča za vješanje, pozivalo građane da unesu podatke o izdajicama

Stranica Hrvatske izdajice je hakirana

 Hrvatske Izdajice

Nakon što se pojavila web stranica "hrvatske izdajice", svojevrsna baza podataka, na kojoj se građane poziva da u nju unesu podatke o "izdajnicima hrvatskoga naroda", nismo dugo morali čekati da bi spomenuta web adresa bila hakirana.

Donedavno se s internetske stranice "hrvatske izdajice", kojoj je simbol omča za vješanje, pozivalo građane da unesu podatke o izdajicama, poput broja telefona, adrese stanovanja i dr. Na stranici su kao "izdajnici" bili označeni brojni vodeći političari, članovi Stožere civilne zaštite, kao i novinari. Među ostalim, na stranici je pisalo i da se podatke o "izdajicama" unese "da ih mi, narod, možemo pronaći i suditi im po Božjem i prirodnom zakonu".

No, sada je sporna stranica - hakirana. I umjesto svega gore navedenog, sada se pojavljuju samo kratke poruke: "Cijepite se moroni. Pseudoznanstvenike u prdekanu! Živio drug Tito!"

image

Hrvatske izdajice

Hrvatske Izdajice
image

Hrvatske izdajice

Hrvatske Izdajice

Policija je počela provoditi izvide kako bi utvrdila elemente kaznenog djela za koje se kazneni postupak pokreće po službenoj dužnosti nakon što se pojavila web stranica.

S obzirom na to da je postupanje tijekom izvida tajno, sukladno Zakonu o kaznenom postupku, u ovom trenutku ne možemo dostaviti konkretne podatke o poduzetim aktivnostima niti utvrđenim činjenicama, navodi policija u odgovoru na pitanje o pojavi ove stranice te što poduzimaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:30