OBJAVILA AGENCIJA

HALMED: Iz ljekarni se povlači lijek protiv bolova hrvatskog proizvođača

Trenutačno je u prometu dostupan drugi lijek istog sastava i jačine drugog proizvođača

Ilustracija

 Jakov Prkić/Cropix

Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) izvijestila je u srijedu o povlačenju serije lijeka protiv bolova, Deksketoprofen JGL 25 mg filmom obložene tablete.

"Tvrtka JGL d.d., nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Deksketoprofen JGL 25 mg filmom obložene tablete, na zahtjev Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje serije 34406N3 predmetnog lijeka. Povlačenje se provodi do razine ljekarni", objavio je HALMED na svojoj službenoj web stranici.

Serija lijeka povlači se jer je prilikom ispitivanja u Odjelu službenog laboratorija za provjeru lijekova (OMCL) HALMED-a "ustanovljen rezultat izvan specifikacija za parametar oslobađanje djelatne tvari. Predmetna neispravnost potencijalno može utjecati na smanjenu učinkovitost navedene serije lijeka, međutim sigurnost pacijenata nije ugrožena", dodaju iz HALMED-a.

Trenutačno je u prometu dostupan drugi lijek istog sastava i jačine drugog proizvođača, stoga povlačenje navedene serije lijeka ne utječe na redovitu opskrbu tržišta, ističe se u obavijesti.

Iz HALMED-a preporučuju bolesnicima da se trebaju obratiti svome liječniku ili ljekarniku u slučaju bilo kakvih pitanja u vezi s trenutačnom terapijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2023 13:33