OPET TEŠKE RIJEČI

Hasanbegović: ‘Iza Možemo! se kriju teoretičari lezbijskog sindikalizma i apolegeti titoizma‘

Oni (Možemo!) su u prvom redu bili građanska bunta protiv višedesetljetne vladavine Milana Bandića, rekao je član Domovinskog pokreta
Zlatko Hasanbegović
 Marko Todorov/CROPIX

Kampanju za drugi krug lokalnih izbora u "Novom danu" na N1 televiziji komentirao je saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović, koji je u zagrebačku Skupštinu ušao na listi Domovinskog pokreta.

“Obnovio sam zastupnički status, Domovinski pokret je prvi put izašao na izbore u Zagrebu i ostvario izvrstan rezultat”, rekao je Hasanbegović.

Komentirao je korištenje ideologije u kampanji u Zagrebu.

“Ideološke razlike čine suštinu politike. Fenomen izbora u Zagrebu je sustavno političko-medijsko onemogućavanje ili prikrivanje prvorazredne ideološke pozadine Možemo!. Pokušava se prikriti ideološka supstanca pokreta koji se želi pokazati ad hoc skupinom zabrinutih građana, a riječ je o prvorazrednom ideološkom fenomenu. Imamo pokušaj uspostavljanja slike u kojoj će birači birati između deideologiziranih komunalnih aktivista koji se voze na biciklima za dobrobit građana, a nasuprot njih nekakvu uskogrudnu ideološku platformu, a istina je potpuno obrnuta.

Ne mogu biti simboli neideološkog građanskog aktivizma ljudi koji su u svom djelovanju, seciram sad listu Možemo! i ešalon koji se krije iza platforme Možemo!, dakle, teoretičari lezbijskog sindikalizma, Vili Matula, dakle, apolegeti titoizma, Urša Raukar i slični… Ne mogu biti ad hoc skupina zabrinutih građana koji se bore za dobro grada lišena bilo kakve ideološke pozadine - dodao je Hasanbegović.

Smatra da svi imaju iste komunalne programe, da su svi protiv korupcije, a jedino što kandidate razdvaja je - ideologija.

Kaže da je rezultat izbora u prvom krugu posljedica konteksta u kojem su se odvijali izbori.

“Oni (Možemo!) su u prvom redu bili građanska bunta protiv višedesetljetne vladavine Milana Bandića. Fenomen Možemo! je posljedica sloma i propasti stožerne stranke ljevice, SDP-a. To je bila temeljna pretpostavka. S druge strane, u onom biračkom bazenu koji dijeli zajedničko biračko tijelo nije se nametnula dominantna snaga - rekao je Hasanbegović.

Smatra da je Miroslav Škoro, s obzirom na okolnosti, postigao izvrstan rezultat jer su, između ostaloga, mediji “od Tomislava Tomaševića radili kult ličnosti, a Škoru su demonizirali”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:17