LOKALNI IZBORI

Hasanbegović: ‘Izbori u Splitu imaju prvorazrednu nacionalnu važnost‘

"U drugoj hrvatskoj nacionalnoj metropoli kao nigdje drugdje ovi izbori imaju prvorazrednu političko-nacionalnu važnost"

Zlatko Hasanbegović

 Goran Mehkek/Cropix

Saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović u petak je izjavio kako nedjeljni lokalni izbori za gradonačelnika Splita i Gradsko vijeće maju prvorazrednu političko-nacionalnu važnost poručivši kako to nisu samo komunalni izbori.

"Ovo nisu samo komunalni izbori, posebice ne u Splitu. U drugoj hrvatskoj nacionalnoj metropoli kao nigdje drugdje ovi izbori imaju prvorazrednu političko-nacionalnu važnost," istaknuo je Hasanbegović na konferenciji za novinare koalicije "Pokrenimo Split zajedno".

Ona okuplja Domovinski okret, Hrvatsku demokršćansku stranku,, Hrvatsku stranku prava i Hrvatske suvereniste.

Hasanbegović je pozvao Splićane da "ne dopuste da njihov grad kao u Zagrebu postane plijen uskogrudne ideološke sekte koja se krije iza krinke i kulise komunalne politike".

"Ovdje uopće nije riječ o komunalnim pitanjima, ovdje je riječ kako obraniti Grad i njegove temeljne vrijednosti, kako postaviti temelj za nacionalnu politiku i buduće nacionalne izbore," poručio je Hasanbegović.

Po njegovim riječima, ova koalicija oko kandidata za splitskog gradonačelnika Arisa Zlodre i kandidata na listi za Gradsko vijeća okuplja časne ljude koji utjelovljuju vrijednosti koje zastupaju i u javnom životu.

"Siguran sam da ovaj nacionalni, domovinski, pravaški i suverenistički splitski blok 'Pokrenimo Split zajedno' može biti brana uzurpaciji jednoj nesposobnoj ideološkoj sljedbi i ljudima nedoraslim za bilo koji javni posao," smatra Hasanbegović.

"Sudbina Splita je u rukama Splićana i nitko nakon izbora neće moći reći da nije imao prigodu odlučivati o svojoj sudbini," kazao je.

Saborski zastupnik Ante Prkačin također je podržao koaliciju "Pokrenimo Split zajedno' rekavši kako se ta koalicija može pretvoriti u "državotvornu, domoljubnu desnicu" i na nacionalnoj razini.

"Iz čudnovatog razloga, najvjerojatnije zbog procjene vladajućih da je s braniteljima teško vladati i manipulirati, branitelja nema u lokalnim vlastima i treba ih vratiti u te vlasti," poručio je Prkačin.

Kandidat koalicije za gradonačelnika Aris Zlodre rekao kako će se Domovinski pokret, čiji je on član, po ulasku u Gradsko vijeće, boriti da se za branitelje ustoliči dužnost pročelnika u Gradskoj upravi te da se utemelji služba za odnose s hrvatskim braniteljima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 22:15