BLOK ZA HRVATSKU

HASANBEGOVIĆ O PREGOVORIMA ZA PARLAMENTARNE IZBORE 'Iz razgovora s Karamarkom nisam stekao dojam da želi biti korisnim idiotom gospodina Plenkovića'

 
Zlatko Hasanbegović
 Srđan Vrančić / CROPIX

O nadolazećih parlamentarnim izborima je u gostovanju na N1 televiziji govorio predsjednik stranke Blok za Hrvatsku, Zlatko Hasanbegović. Potvrdio je da su u tijeku razgovori s Ivanom Penavom, ali i Mostom. Osvrnuo se i na Miroslava Škoru.

'Logično je da se stranke i pojedinci sad okupljaju oko njegove političke platforme. Osobno sam zagovornik najšireg okupljanja, a epilog razgovora ćemo znati za koji dan', rekao je Hasanbegović.

Kada je riječ o tome da mu se pridruže Tomislav Karamarko i Bruna Esih, Hasanbegović kaže:

'Gospodina Karamarka poznajem kao odgovornog čovjeka. Iz razgovora s njim nisam stekao dojam da želi biti korisnim idiotom gospodina Andreja Plenkovića', kaže Hasanbegović i dodaje da su i pridruživanje Željka Pervana i Davora Dretara Dreleta također špekulacije.

'Došlo je do jasne diferencijacije u medijskom prostoru i stanoviti broj medija iz meni nepoznatih razloga sustavno susdjeluje u difamacijskoj kampanji protiv gospodina Škore s jasnim političkim motivom, sa stvaranjem ozračja koje treba zajamčiti nastavak dosadašnjeg modela vladavine Andreja Plenkovića.'

Hasanbegović dodaje da je Plenković stvaranjem trgovačkih protuprirodnih koalicija nametnuo model politike, kao i da je većinu stvorio 'putem različitih prebjega iz suprotstavljenih političko stranačkih tabora'.

'Sad nad hrvatskom politikom stoji sjena definicije gospodina Milorada Pupovca, što je to demokracija. Pupovac je ponudio svoju definiciju pojma demokracije, a demokracija je stanje u kojem vladinu većinu čine samo oni elementi koji su podobni iz njegove političke vizure i ona većina u kojoj će on biti ključni arbitar. Iz toga proizlazi jasna činjenica, to će biti lajtmotiv buduće kampanje, da je glas za HDZ sam po sebi glas za takvu konstelaciju u kojoj će o vladinoj većini arbitrirati Milorad Pupovac', kaže Hasanbegović i dodaje da nema problem s manjinskim zastupnicima, već s činjenicom da su ta mjetsa uzurpirala četiri ista zastupnika.

Kada je riječ o eventualnoj suradnji SDP-a i Mosta, Hasanbegović kaže:

'Ne bih komentirao poslijeponoćne tvitove gospodina Beljaka koji redovito objavljuje u stanovitom raspoloženju. To je bespredmetno i hrvatsku politiku treba vratiti na smjer načelnih pitanja. Svi smo mi odgovorni i sad imamo politički moment koji traži odgovornost svih uključenih u razgovore i siguran sam da će birači znati cijeniti one koji se bave odgovornom politikom u odnosu na one koji su politički egzibicionisti, Twitter aktivisti, u taj krug ljudi ne spadam.'

Upitan o djelovanju predsjednika Zorana Milanovića, Hasanbegović kaže da je pogrešno gledati na postupke Milanovića u smislu njegova utjecaja na izborne rezultate SDP-a.

'Njegov politički nastup je posljedica njegovog političkog karaktera i koncepcije koju zastupa. Što o tome mislim, svakome je jasno i način na koji postupa, to sam 2016. povodom objave onog razgovora sa skupinom predstavnika braniteljskih udruga nazvao govorom iz septičke jame.'

Naposlijetku se osvrnuo i na incident u Okučanima.

'To je manifestacija nesposobnosti hrvatske političke elite da četvrt stoljeća nakon ključnih hrvatskih pobjeda pronađe dostojanstven model obilježavanja važnih nacionalnih obljetnica i saznali smo da nije riječ o dogovoru da je gospodin Plenković istomišljenik gospodina Milanovića, i moj jedini zaključak u kontekstu odnosa prema tom konkretnom pitanju ratnog znakovlja gospodin Milanović je znako tko je i o njemu znamo sve, a gospodin Plenković je u tom slučaju politički licemjer. Drugim riječima licemjer je jer je iskazao isto stajalište kao gospodin Milanović, a da je dosljedan čovjek a ne kalkulant, i on bi postupio kao njegov politički ideološki subrat, napustio bi komemoraciju', kaže Hasanbegović za N1 televiziju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:25