PROPUST U MINISTARSTVU

HASANBEGOVIĆ OPOVRGNUO TVRDNJU HND-a DA SE NIJE ŽELIO ODAZVATI Ministar je pozvan, ali je poziv zapeo u pisarnici

 Goran Mehkek/EPH

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović opovrgnuo je tvrdnju HND-a da se nije želio odazvati pozivu da sudjeluje na konferenciji 'Problemi medijske slobode u Europi'.

Iz njegovog Ministarstva obratili su se priopćenjem u kojem tvrde da je spomenuti poziv zaprimljen u pisarnici Ministarstva kulture RH 22. travnja 2016. godine, ali on nije zaprimljen i u Kabinetu ministra.

'To je vidljivo u evidencijskoj knjizi te se, iz još neutvrđenih razloga, očigledno dogodio propust stručnih službi Ministarstva kulture. Kako poziv nije bio evidentiran u Kabinetu ministra, ministar je na jučerašnji upit novinara je li dobio poziv za konferenciju odgovorio negativno. Izostao je poziv putem službenog e-maila, što je dosad bio uobičajen način komunikacije između HND-a i Ministarstva kulture. Još jednom naglašavamo da bi se ministar sa zadovoljstvom odazvao pozivu, ali zbog ranije preuzetih obveza službenog puta nije u mogućnosti sudjelovati na konferenciji', stoji u priopćenju Ministarstva.

'Očekujemo da će organizatori konferencije Ministarstvu kulture dostaviti zaključke rasprave kako bi i ministar kulture dr. sc. Hasanbegović mogao dati svoj doprinos tematici. Ponavljamo kako je ministar spreman odazvati se svakom zahtjevu za službeni razgovor, što potvrđuje i dosadašnja praksa', poručili su na kraju u priopćenju.

Podsjetimo, ministar Hasanbegović jučer je rekao kako nije dobio nikakav poziv te da je to provjerio u nadležnim službama u svom Ministarstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:00