MINISTAR KULTURE

HASANBEGOVIĆ SMIJENIO STRUČNO POVJERENSTVO ZA NEPROFITNE MEDIJE 'Nije se potrudio hiniti čak ni proceduru'

 Marko Todorov/EPH

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović smijenio je višečlano Stručno povjerenstvo za neprofitne medije koje djeluje pri Ministarstvu kulture i odlučuje o raspodjeli sredstava neprofitnim medijima. Odluku je potpisao 27. siječnja, dva dana poslije ulaska u Ministarstvo i nakon primopredaje, a preporučenom je poštom odluka stigla na adrese smijenjenih.

Mima Simić, Tonči Kursar, Hajrudin Hromadžić, Zdenko Duka, Biljana Romić, Damir Hainski i Suzana Kunac dobili su odluku ministra kojom s datumom potpisa prestaje njihov angažman u Stručnom povjerenstvu, a informaciju je tportalu potvrdila Mima Simić, članica Povjerenstva. Sredstva za neprofitne medije bila su Ministarstvu kulture raspoređena Uredbom o raspodjeli dobiti od igara na sreću koju je Vlada RH donijela početkom 2015. godine.

'Moram priznati da me šokiralo to da su tako ekspeditivni u dekapitacijama i nisu se potrudili čak ni hiniti proceduru', rekla je tportalu Mima Simić te dodala da ih nitko nije kontaktirao u vezi rada povjerenstva. 'Nikakva revizija našeg rada nije provedena. Samo je bilo dan ranije to pismo U ime obitelji u kojem se proziva naš rad, a Hasanbegović je očito blizak s njima', kazala je Simić.





*EKSKLUZIVNO!* prvi potez novog ministra!bez objašnjenja, bez revizije rada povjerenstva, bez zakonskog utemeljenja, a...

Posted by Mima Simic on 29. siječnja 2016




Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:21