ZAKON O INI

HASANBEGOVIĆ ZA JUTARNJI O SPAŠAVANJU KVORUMA HDZ-u: Ostao sam isključivo kako bih glasovao protiv alibi zakona. Da nije prošao sad, prošao bi u petak

Zlatko Hasanbegović
 Srdjan Vrancic / CROPIX

Zlatko Hasanbegović u srijedu je za Jutarnji pojasnio svoju ulogu u spašavanju kvoruma za vrijeme donošenja Zakona o Ini. Kako nam je rekao, u sabornici je ostao “isključivo kako bi glasovao protiv ovog alibi zakona koji sam po sebi ne rješava niti jedan tekući problem u poslovanju Ine, tvrtke koja nikada nije ni bila istinski hrvatska tvrtka, već uhljebište udbaške duboke države”.

Bernardić se odjednom probudio iz zimskog sna te se uživio u ulogu takozvanog vođe oporbe pozvavši zastupnike, kao da rade na njegov daljinski upravljač, da napuste sabornicu. Priča o kvorumu skretanje je pozornosti sa suštine. Da zakon nije prošao sada, prošao bi u petak.

S jedne strane imamo prodavače magle iz SDP-a, koji su zapečatili sudbinu Ine, a s druge strane Plenkovića, koji ovim tehničkim zakonom želi prikriti činjenicu da nema nikakvu viziju o budućnosti Ine s nadom da će se zaboraviti njegovo obećanje o renacionalizaciji te tvrtke novcem hrvatskih poreznih obveznika”, objasnio je Hasanbegović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:49