POTONULO PLOVILO

HAVARIJA IZLETNIČKOG BRODA U PULSKOJ LUCI Nesretni vlasnik baš se bio vratio s prosvjeda u Fažani: 'Ovo je kao da netko izgubi život, velika nesreća'

 
 Goran Sebelic / CROPIX

Vlasnik Vladimir Tomaš izletničkog broda Krešimir iz Pule zbilja danas nije imao sreće. Nakon povratka iz Fažane u Pulu, gdje je bio na prosvjedu malih brodara protiv plaćanja koncesije za plovidbu oko otočja Brijuni, u pulskoj je luci doživio havariju.

Kako smo čuli od malih brodara koji su bili na prosvjedu, otkazale su komande broda dok se brod kretao uz samu obalu u neposrednoj blizini benzinske crpke. Udario je u mol i potonuo. I to u roku od pet minuta.

- Ovo je velika nesreća za sve nas. Ovo je kao da netko izgubi život, kazali su nam potreseni brodari dok je vlasnik bio na razgovoru u pulskoj lučkoj kapetaniji.

Nisu znali reći što se točno dogodilo jer će to očevid dokazati. Na brodu je bio samo kapetan i mornari i svi su prošli bez ozljeda.

- Srećom bili su samo oni. Novinari, koji su bili s ostalim brodarima, bili su na drugom brodu. I brodari su mu odmah priskočili u pomoć i odvukli ga u stranu, pričaju nam svjedoci događaja koji su potreseni ovom lošom situacijom za njihovog kolegu.

FOTOGALERIJA: Havarija izletničkog broda u Puli

- Sada taj brod treba izvaditi i mora ići na remont. Za njega je ova sezona izgubljena. A tko će to platiti… To platiti iz vlastitog džepa jednostavno nije isplativo. Trebalo bi to pokriti osiguranje, kazali su na licu mjesta. Mjesto potapanja bilo je ograđeno da se ne bi širilo gorivo koje je isteklo iz spremnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:53