PORUKA BISKUPA KATOLICIMA

HBK: Prilikom popisa stanovništa ne zaboravite istaknuti da ste katolici i Hrvati

Zagreb, 290311.Hrvatska biskupska konferencija, Ksaverska 12.U prostorijama Hrvatske biskupske konferencije odrzano je 42. plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije. Sjednicu je vodio predsjednik HBK, Dakovacko osjecki nadbiskup mons. Marin Srakic, a uz ostale biskupe prisutan je bio i zagrebacki nadbiskup kardinal Josip Bozanic.Na slici: mons. Marin Barisic - nadbiskup i metropolita splitsko damlatinski, Josip Bozanic - zagrebacki kardinal, potpredsjednik HBK, mons. Marin Srakic - nadbiskup osjecko baranjski, predsjednik HBK.Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
 Tomislav Kristo / CROPIX

ZAGREB - Hrvatska biskupska konferencija (HBK) pozvala je katoličke vjernike da tijekom popisivanja stanovništva ne zaborave istaknuti da su katolici i Hrvati, ili pripadnici nekog drugog naroda, te da se na taj način spriječe nastojanja da se stvori drukčija slika o hrvatskom društvu.

"Sve krštene u Katoličkoj crkvi i one koji njoj pripadaju pozivamo da se izjasne kao katolici, slobodno izreknu istinu i ne zaniječu sami sebe, jer će to važno svjedočenje imati posljedice na sve sastavnice življenja", ističu hrvatski biskupi.

Iz HBK navode da se pripadnicima Katoličke crkve konstantno pokušava "zamutiti pogled i stvoriti drukčija slika o hrvatskom društvenom tkivu od onoga kakvo ono civilizacijski i kulturološki zapravo jest".

Biskupi podsjećaju da popis stanovništva nije samo statistička datost, već temelj za donošenje raznih političkih, gospodarskih i drugih odluka, važnih za vremensko razdoblje koje je pred nama.

Građani Republike Hrvatske obavezni su sudjelovati u popisu stanovništva, te dati točne i potpune podatke, dok je izjašnjavanje o nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti samovoljno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:58