APEL ŠEFA STRANKE

HDSSB 'Ako 18. studenoga bude opstrukcije državnog vrha, uskratit ćemo podršku gradonačelniku Vukovara'

 Vlado Kos / CROPIX

VUKOVAR - Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin zatražio je u srijedu u Vukovaru od organizatora obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 18. tudenoga da poduzmu sve da se tog dana ni na koji način ne opstruira i sprječava dolazak predstavnika državne vlasti. Vulin je tu posebno naglasio odgovornost gradonačelnika Vukovara Ivana Penave (HDZ), kojemu je poručio da će, u slučaju bilo kakve opstrukcije državne vlasti, ostati bez podrške HDSSB-a u Gradskom vijeću Vukovara.

- Apeliramo prema Gradu Vukovaru, Koordinaciji i svim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, građanima i političkim strankama da se 18. studenoga ni na koji način ne opstruira i srpječava dolazak državne vlasti. Od gradonačelnika Penave zahtijevamo da poduzme sve mjere kako se ne bi ponovile scene od prošle godine. Građani svake četiri godine na slobodnim i demokratskim izborima biraju vlast, te smatramo kako oni, bez obzira iz koje političke opcije dolazili, trebaju biti u Koloni sjećanja. Ukoliko se ponovno Vukovar pokuša iskoristiti za političke obračune, najavljujem kako će gradonačelnik Penava ostati bez podrške HDSSB-a u Gradskom vijeću Grada Vukovara - poručio je Vulin, dodavši i kako je „dan koji simbolizira patnju i žrtvu hrvatskog naroda neprimjereno koristiti za bilo kakva prepucavanja i obračune, kao što smo, na žalost, svjedočili protekle godine.“

- Unatoč napetim odnosima između predstavnika hrvatskih branitelja i Vlade Republike Hrvatske, ovogodišnja Kolona sjećanja mora proći bez incidenata, jer je to dan kada u prvi plan trebamo staviti heroje koji su žrtvovali svoje živote za obranu Vukovara i Hrvatske - rekao je predsjednik HDSSB-a, koji se osvrnuo i na prosvjed hrvatskih branitelja.

- Tražimo od Vlade Republike Hrvatske da iskaže osjećaj za ove ljude kojima smo danas zahvalni što živimo u slobodnoj Hrvatskoj na način da usvoji njihove zahtjeve za zaštitom dostojanstva i časti branitelja i Domovinskog rata. Premijer Zoran Milanović svojom tvrdoglavošću samo dolijeva ulje na vatru te ga pozivamo da što prije uspostavi dijalog s predstavnicima branitelja i riješi probleme na obostrano zadovoljstvo - zaključili su u HDSSB-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:15