VULIN JASNO PORUČIO

HDSSB DONIO KONAČNU ODLUKU 'Nećemo sudjelovati u Karamarkovom preslagivanju!'

 Emica Elvedji / CROPIX

OSIJEK – HDSSB neće sudjelovati u Karamarkovom preslagivanju, a naši saborski zastupnici imaju obvezujući naputak glasovati za nepovjerenje prvom potpredsjedniku Vlade u Saboru, izjavio je predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin.

Ove odluke donesene su u subotu navečer na sjednici Predsjedništva stranke čime se i HDSSB svrstao među one koji traže nove izbore.

- Najbolje i najpoštenije rješenje su novi izbori koliko god skupi i iscrpljujući bili. Ne vidimo nikakvu kombinaciju kojom bismo dobili stabilniju Vladu, a pogotovo ne ove o kojima se kuloarski govori. Zamislite kombinaciju u kojoj bi surađivali Milorad Pupovac i Ivan Tepeš. To nikako ne može biti stabilno – rekao je Vulin, otklonivši bilo koju mogućnost da HDSSB sudjeluje u preslagivanju, čak i sa nekim drugim akterima.

- Naš je stav da nema nikakvih preslagivanja. Opcija su samo novi izbori – naglasio je Vulin, koji se na novinarski upit osvrnuo i na aferu 'konzultantica', kao i moguću situaciju nakon izbora u slučaju da se opet bude nudila opcija s Karamarkom kao premijerom.

- Preko ovoga što se događalo u aferi INA-MOL ne može se olako prijeći. O tome što će biti poslije izbora teško je govoriti, no suradnje s Karamarkom nema – zaključio je Vulin, dok o situaciji eventualnog izglasavanja nepovjerenja premijeru Tihomiru Oreškoviću u HDSSB-u još nemaju stav „jer ne znamo što će s time biti, a ako do toga dođe izvijestit ćemo javnost o našoj odluci.“ Ipak i ona bi vjerojatno bila takva da bi HDSSB-ovi zastupnici Branimir Glavaš i Josip Salapić glasovali za nepovjerenje premijeru. To se može iščitati iz Vulinove izjave kako je aktualna Vlada „potporu HDSSB-a izgubila kod izglasavanja proračuna, kada je odbijeno naših šest amandmana vrijednih 187 milijuna kuna.“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 19:22