‘I NISU NEKI IGRAČI‘

HDSSB-ovci pred HDZ-ovim stožerom izveli performans: Donijeli ‘poklone‘ stranačkim prebjezima

Vraćamo im dresove jer sada igraju za HDZ i više nam ne koriste, a ionako nisu bili neki igrači, kazao je Ivica Završki
 Ivan Peric/Cropix

Ivica Završki, nositelj liste HDSSB-a za Gradsko vijeće Osijeka i privremeni šef ove stranke u nedjelju prijepodne izveo je sa svojim suradnicima performans ispred izbornog stožera HDZ-a, gdje su na kantama za smeće ostavili promotivne materijale HDSSB-a iz kampanje 2017. Riječ je o majicama i upaljačima na kojima su prezimena njihovih tadašnjih kandidata za gradonačelnika Osijeka Dragana Vulina te župana osječko-baranjskog Karla Šatvara, koji su u međuvremenu prešli u HDZ, a Vulin je na ovim izborima HDZ-ov kandidat za dogradonačelnika Osijeka i drugi na listi za Gradsko vijeće.

image
Ivan Peric/Cropix

- Imamo u zalihama majica iz zadnje kampanje koje oni nisu ponijeli sa sobom, pa smo kao pristojni Osječani odlučili predati ih HDZ-u, neka ih koriste. Ne znam odgovara li im boja, ali prezime im svakako odgovara. To su majice s utakmica gdje je ekipa HDSSB-a igrala s ekipama drugih političkih stranaka. Vraćamo im majice jer sada igraju za HDZ i više nam ne koriste, a ionako nisu bili neki igrači. Bože moj, danas svatko igra nogomet - poručio je Završki, jedan od posljednjih osnivača HDSSB-a koji je i dalje ostao uz Branimira Glavaša i koji se sada bori za golo preživljavanje ove, svojevremeno najjače osječke stranke, nastale na razvalinama sukoba s HDZ-om 2005. godine. Nakon što su bili pobjednici izbora u Osijeku i Osječkoj županiji 2005., 2009. i 2013., prije četiri godine krenuo je njihov slobodni pad kao rezultat unutarstranačkog raskola, čiji vrhunac na neki način gledamo na ovim lokalnim izborima na koje HDSSB izlazi samostalno i to samo za Gradsko vijeće, dok se čak tri njihova bivša predsjednika i visoka lokalna dužnosnika nalaze na listama drugih stranaka. Osim već spomenutog Vulina, inače nekada dožupana, tu je i Krešimir Bubalo, bivši župan i gradonačelnik Osijeka sada kao nositelj liste Domovinskog pokreta i Mosta te Vladimir Šišljagić, bivši župan i dogradonačelnik Osijeka koji nosi listu svoje stranke Snaga Slavonije i Baranje te želi biti i gradonačelnik. Ta činjenica, kako je sam rekao, šokirala je Završkog.

- Šokiralo nas je da čak tri liste nose ili su kandidati ljudi koji su pokušali razbiti HDSSB i izašli iz naše stranke. Imamo i smiješnih situacija, gdje su bivši HDSSB-ovci na listama stranaka o kojima su na našim skupovima govorili ružno, sa objedama, vrijeđali ih i napadali, poput Bubala kojeg je 2013. s vlasti srušio Miroslav Šimić i Most, a on im sada nosi listu, odnosno Vulina koji je sada na listi HDZ-a, gdje je kandidat za gradonačelnika Ivan Radić koji je svojevremeno već bio član HDSSB i bio bi to da nije došlo do Šišljagićevog puča. Ono što je dodatno smiješno je da na listi HDZ-a, gotovo da i nema HDZ-ovaca, pa ja pozivam glasače HDZ-a da glasaju za HDSSB. Šišljagić, pak, ne zaslužuje nikakav komentar - kazao je Završki na 'pressici' nedaleko od izbornog stožera HDZ-a, koji je HDSSB-u očito i dalje 'crvena krpa', iako su s HDZ-om u koaliciji na nacionalnoj razini, a njihov izabrani saborski zastupnik Josip Salapić je državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa, dok ga u Saboru mijenja HDZ-ova Maja Grba Bujević. No, s obzirom na činjenicu da sve liste koje je Završki pobrojao, za razliku od HDSSB-a, imaju daleko veće i realne šanse za ulazak u Gradsko vijeće, upitali smo ga nije li ovo ipak poraz HDSSB-a.

image
Ivan Peric/Cropix

- Priča sa pokušajem uništavanja regionalnih opcija koja je uvijek dirigirana iz jednog centra i uz podršku obje velike stranke je katarza koju je prošao i HDSSB. Naše razbijanje od strane HDZ-a, SDP-a, HNS-a... nije slučajno, to je plan koji se provodi godinama i svodi se na uništavanje svih koji su politički opasni jer su samostalni, ali mi smo izdržali, opstali i bit ćemo i dalje ovdje. Nas ne mogu kupiti i slomiti - odgovorio je Završki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:12