ŽESTOK OBRAČUN

HDZ Dumboviću: ‘Protiv vas se udružila Petrinja! Da imate imalo ljudskosti, odstupili biste!‘

- Stoga, nismo se udružili s Mostom. I oni su na neki način, kao i Vi, unijeli dodatni kaos u ovu katastrofu, stoji u priopćenju
Darinko Dumbović
 Damir Krajac/Cropix

Nakon što je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović prozvao Most i HDZ za incident u kojem ga je verbalno napala skupina građana, rekavši da je to dio predizborne kampanje, iz petrinjskog HDZ-a su mu odgovorili.

U priopćenju iz gradske organizacije HDZ-a Petrinje stoji da je Dumbović taj koji je stvorio kaos te da je upravo on odgovoran za ružne stvari koje se događaju u Petrinji, javlja N1.

Priopćenje predsjednika gradske organizacije HDZ-a grada Petrinje, Mihaela Jurića, prenosimo u cjelosti:

- Nakon više od dva mjeseca od potresa koji je zadesio petrinjsko područje, nakon više od dva mjeseca kaosa, nakon više od dva mjeseca nesnalaženja, obezglavljenosti i dezorijentiranosti gradske vlasti, odbijanja bilo kakve pomoći, podjele doniranih sredstava bez kriterija, neisplate 40 milijuna kuna koje smo (u siječnju) dobili od države za hitne sanacije šteta i od svih ostalih donatora, neobavještavanja građana o najbitnijim temama koje znače njihov ostanak ili odlazak iz grada, gradonačelnik otvara front sa svima koji mu se usuđuju suprotstaviti.

Nakon prijetnji, sada mobilizira sve koji mu se usuđuju stati na put. Pritom se postavlja pitanje, kakav je to put gradonačelnika. Ima li na tom putu uopće građana ovoga grada? Ili su na tom putu samo gradonačelnik i njegova trgovačka društva!?

Razumijemo sve probleme proizašle iz ove katastrofe. Ali dva mjeseca nakon iste, trebalo je već biti posloženo ljudstvo, kriteriji i sve ostalo. Bojimo se pomisliti što bi bilo da barem u svojoj nadležnosti Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske nije uveo red.

Naglašavamo da ste VI, gradonačelniče taj koji je stvorio kaos u ovom gradu i da ste VI najodgovorniji za sve ružne stvari koje se ovih dana događaju! Za vlastitu nekompetenciju i nesnalaženje, pa na kraju i neznanje, uvijek i jedino je najbolje okriviti druge.

Stoga, zaključujemo, nismo se udružili s Mostom. I oni su na neki način, kao i Vi, unijeli dodatni kaos u ovu katastrofu. Protiv Vas se udružila Petrinja, udružili su se građani Petrinje. I da imate imalo političke hrabrosti i dostojanstva, pa na kraju imalo ljudskosti, priznali biste da niste dorasli situaciji, te biste odstupili s dužnosti gradonačelnika. Jer Petrinja i njeni stanovnici, svi mi zaslužujemo puno bolje, stoji u priopćenju upućenom Dumboviću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:11