POZVALI GA PREKO TWITTERA

HDZ Elonu Musku: 'Otvorite tvornicu u Hrvatskoj, Tesla to zaslužuje!'

 CC / Tesla Motors / Twitter / CC / Tesla Motors / Twitter

Osnivač Tesla Motorsa, uspješni poduzetnik i futurist Elon Musk, planira izgraditi tvornicu u Europi u kojoj će proizvoditi Tesla Model 3, prvi električni automobil te tvrtke za kojeg se planira masovna proizvodnja. HDZ je na Twitteru odlučio iskoristiti priliku i pozvati Muska da tvornicu otvori upravo u - Hrvatskoj! - Dovedite Tesla Motors kući, u Hrvatsku, Nikola Tesla to zaslužuje. Imamo mnogo toga za ponuditi, a Rimac Automobili su već ovdje! - stoji u tweetu koji je objavljen na službenom HDZ-ovom profilu.

Nakon što je prošli tjedan tvrtka predstavila Model 3, dobila je već više od 280.000 prednarudžbi, što znači da je tvrtka osigurala prodaju automobila vrijednih 9,7 milijardi dolara i prije nego što su uopće proizvedeni. Kako je kapacitet postojeće tvornice u SAD-u oko 500.000 automobila godišnje, očito je kako će Tesla Motorsu trebati još jedna, idealno u Europi kako bi olakšali lokalnu distribuciju, što je Musk i napomenuo u tweetu na koji je HDZ odgovorio.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:24